Borttagning av lösenord i Outlook

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 7 månader sedan.
Skapare
bozze24
Deltagare

Jag skall lämna in min stationära dator för uppgradering. Har windows 10. Vill därför ha bort mitt lösenord till Outlook, som kommer automatiskt när jag skriver min adress. Jag har nu fått bort emailen på Start, men går jag in på outlook, så kommer lösenordet igen. Jag har också försökt få bort inloggningen till Live, men det mailprogrammet måste man väl i så fall ta bort helt?

Med hoppfull hälsning

Använder du någon e-postklient eller använder du webbläsaren för att surfa någonstans och använda webbmail?


bozze24
Deltagare

    Ja nu förstår jag inte din fråga helt, men jag har tidigare kommit in på Outlook genom att klicka på en fyrkant på Startmenyn, där det stod ngt om inloggning. Efter det att jag tagit bort det på starmenyn så hittar jag Outlook genom  ”hotmail sign in login” på min startsida MSN, så det är väl över webben.

    När du ska pyssla med din e-post, använder webbläsaren eller något annat program?


    bozze24
    Deltagare

      Jag hanterar outlook via webbläsaren. Nu har jag funnit hur jag tar bort inloggningsuppgifterna: genom de små prickarna längst upp till höger och vidare till inställningar. Så det problement är löst.

      Men jag ser att detta inte löser det i Window 10 inbyggda e-post program. Här finns varken inloggningsnamn eller lösenord utan man kommer in direkt. Enda sättet att komma runt detta är väl att ta bort detta e-mail program helt?

      Ännu en fråga om e-post: I nr 13/2017 av PCtidningen rekommenderar ni programmet mailbird och i nr 14/2017 Mozilla Thunderbird. Vilket är bäst?

      Den inbyggda E-postappen kan inte avinstalleras, men om du raderar kontot försvinner inloggningsinformationen.

      Enkelt uttryckt rekommenderar vi både Mailbird och Thunderbird eftersom det är kompetenta program. Däremot är det svårt att säga vilket som är bäst eftersom det i mångt och mycket handlar om respektive användares behov. Gratisversionen av Mailbird har till exempel en begränsning i antalet e-postkonton som kan användas men är mycket mer personlig än Thunderbird, men Thunderbird är mer kraftfull och aningen trassligare.

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.