Byta till mail W 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 3 månader sedan.
Skapare
bjšrn b
Deltagare

Jag har telia och hotmailkonton. Båda har jag lagt in under mailkontot i W10. Och det verkar fungera. Men jag tror att jag måste stänga ner Windows Live Mail där jag haft det förut, för att det skall fungera fullt ut. Däremot vet jag inte hur jag skall få med mig de mappar som jag har i Windows Live Mail till mailprogrammet i W 10. Mappar med mail jag sparat i Windows Live mail.

I W 10 mailprogram fungerar inte de + tecken som skall ge nya mappar. Under någon mailadress finns inget +.

Är W 10 mailprogram = outlook?

Jag har förståelse för att du vill komma bort från Live Mail eftersom supporten är på gång att läggas ner, men jag är inte säker på att det är en vettig idé att byta till E-post-appen i Windows 10. Detta eftersom appen är mycket begränsad och primitiv, och mest kan klassas som ”mycket bättre än inget alls”. Det finns till exempel inget sätt att importera lokal e-post på det sättet som du vill göra.
För tillfället tycker jag personligen att det bästa är om du helt enkelt behåller Live Mail om det fungerar som det ska. Det näst bästa alternativet tycker jag är om du vågar testa e-postklienten Thunderbird (https://www.mozilla.org/sv-SE/thunderbird/). Det bästa alternativet skulle vara om du är beredd att prenumerera på Office 365 Personal eller Office 365 Home beroende på hur många enheter du behöver. Det kostar några hundralappar per år, men då får du bland annat de senaste 2016-versionerna av Office-programmen inklusive kompletta Outlook (E-post-appen är långt ifrån samma sak som Outlook) inklusive en terabyte onlinelagring och en del annat smått och gott. Det billigaste är Office 365 Personal, om du betalar per år kommer du ner i 55 kronor/månad. (https://www.microsoftstore.com/store/mseea/sv_SE/cat/Office/categoryID.66226700)


bjšrn b
Deltagare

    Tack för bra svar. Som pensionär tillåter inte ekonomin det som verkar vara det bästa altarnativet. Men vad säger ni om ”vanliga” outlook?

    Och i så fall hur löser man då mina frågor i ursprungsfrågan. Hur flyttar jag över …./ Björn B

    Outlook är ett av de bästa e-postprogrammen som finns på marknaden (vilket i och för sig inte är så svårt eftersom det knappt finns några konkurrenter), men smakar det så kostar det – hos Microsoft kostar enbart Outlook 1300 kronor men det går förhoppningsvis att hitta några kronor billigare i någon annan butik. (https://www.microsoftstore.com/store/mseea/sv_SE/pdp/Outlook-2016/productID.324451300)

    Eftersom du redan har ett hotmail-konto behöver det inte vara speciellt svårt, även om det kan komma att ta lite tid. För jag utgår från att du synkroniserar ditt hotmail-konto och inte bara laddar hem?
    Se till att du är inloggad på samtliga e-postkonton i Live Mail. Sedan drar och släpper du dina e-postmappar från Telia-kontona på Hotmail-kontot. Då kommer de att synkroniseras med servern och hamna på ditt Hotmail-konto. Sedan startar du ditt nya e-postprogram och loggar in på Hotmail-kontot, då kommer mappar och allt att komma till det nya programmet.
    I nummer 7-2015 publicerade vi en stor guide till den perfekta e-posten där vi bland annat visar hur det går att kombinera e-postkonton och synkronisera e-post. Om du har det numret liggande kan du få mycket hjälp där.


    bjšrn b
    Deltagare

      Finns det olika typer av outlookkonton? Jag har gått in på http://www.outlook.com och då finns redan mina hotmail där ?? Hur är i så fall min modell?

      Det är ett i vissa avseenden olyckligt ordval från Microsofts sida som orsakar förvirring.
      Först har i e-postklienten Outlook som kort och gott heter Outlook även om man ibland lägger till vilken version av programmet det handlar om, till exempel den senaste Outlook 2016, före den var det Outlook 2013, Outlook 2010 och så vidare beroende på när versionen släpptes.
      Sedan har i e-posttjänsten Outlook.com och är en webbtjänst som är fristående från e-postklienten (även om de givetvis passar bra att arbeta tillsammans). Outlook.com är det övergripande namnet på tjänsten och har hand om e-postadresser som slutar på @outlook.com, men den omfattar även flera andra adresser som tillhör Microsoft, bland annat adresser med @hotmail.com med flera.

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.