e-post i Win 10 fungerar ej

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 1 år, 5 månader sedan.
Skapare
ocema
Åskådare

 

 

 

Jag har installerat mina e-postkonton (@bredband2 och @hotmail) i Windows e-postapp Win 10. Operativsystem alltså Windows 10. POP-server för inkommande post.

 

Via hotmailkontot går det att skicka och ta emot post, men bredband2 fungerar ej.

 

Få inställningsmöjligheter finns under Hantera kontot. Har provat serverinställningarna pop3 alt. mailin resp smtp alt. mailout

 

Förbockat: Servern kräver autentisering, Samma användarnamn och lösenord för att skicka e-post.  Ej: SSL. Har hämtat hem nytt lösenord från Bredband2.

 

Vad gör jag för fel? Lösning?

 

Bredband-kontot synkroniserar inte, lösenordet försvinner hela tiden (felmeddelande att åtgärda kontot).

 

Jag har tills nyligen använt Microsofts e-posttjänst Live Mail, men den ”la plötsligt av”.

 

Av forumsvar har jag förstått att Live Mail är ”ute” och att Thunderbird och g-mail är bättre alternativ. Jag har försökt komma igång med Thunderbird, men även där stupar jag på autentiserings- och lösenordsinställningarna. Hjälp behövs även här! Inställningar?

 

Kanske dags att fasa ut min gamla inkorg och börja använda modernare tjänster. Jag kollar PC-tidningen 7/2015.

 

Nu kommer jag att låta jättetråkig men jag tycker att du resonerar helt rätt, fasa ut den gamla inkorgen och satsa på modernare tjänster. Ditt största problem är just POP-tjänsten. Satsa på att använda Hitmail-kontot, och komplettera det med ett Gmail-konto. Du kan till och med låta Gmail-kontot hämta e-posten från Bredband2-kontot.

Men vi ska försöka lösa ditt problem. Det är lite kufiskt att läsa företagets anvisningar, de skriver till exempel att inkommande e-post ligger på ”mailin.bredband2.com (port 110, 993 eller 995)” och utgående på ”mailout.bredband2.com (port 25, eller 465)”, så jag vet inte om det fungerar med alla portarna eller att det skiljer sig åt.
Däremot tänker jag vara så fräck att jag länkar till en konkurrents guide för att lägga in ett e-postkonto i Windows 10-appen (https://support.loopia.se/wiki/windows-10-mail/). Testa om det fungerar med den guiden, fast du behöver givetvis byta ut viss information (serveradresser et cetera) mot den som du har fått från Bredband2.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet