E-POST tar inte emot en PDF-fil ibland

Löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 11 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
4128275072
Deltagare

Övriga e-postprogram tar emot alla PDF-filer

Får du något felmeddelande, eller är filen bara borta? Ta appen emot andra filtyper?


4128275072
Deltagare

  I telias WebMail ([email protected]) finns filen. Den går att hämta via Gmail men inte med windows10 E-POST.


  4128275072
  Deltagare

   Några felmeddelande erhålls INTE.

   Så om jag har förstått saken rätt är det inte säkert att det fungerar med Telia-adressen, men det fungerar med Gmail-adressen?

   Kan du komma på någon gemensam nämnare mellan de som kommer fram och de som inte gör det? Är de som inte kommer fram väldigt tunga (dvs många megabyte), eller innehåller filnamnen svenska tecken?


   4128275072
   Deltagare

    det är svenska tecken som ställer till det – men hur godkänner man svenska tecken? Får jag ställa ytterligare en fråga

    . I E-POST finns dubblerade ”standardmappar” tex. skickat och sent items – en av dessa vill jag ta bort men hur?

    Det blir ganska rörigt med dubbel uppsättning.

     

    Du godkänner inte svenska tecken någonstans, det är någon av servrarna på internet som inte kan hantera svenska tecken (vilket inte är ovanligt). Du få svara den som skickade filen att skicka den en gång till men med ett filnamn som internet kan hantera. Enkelt uttryckt kan filnamn använda a-z och 0-9, allt annat kan göra att det inte går att skicka filer (svenska och andra udda bokstäver som ü och ñ till exempel, mellanslag, snedstreck et cetera). Att använda sådant brukar resultera i datorvärldens motsvarighet till att försöka använda en fyrkantig kloss i ett runt hål.

     

    Det finns lite olika sätt att hantera mapparna, men det beror också främst på vilken e-posttjänst du använder. Om du använder någon modern som Gmail eller Outlook.com är det inga större tekniska problem, men gamla och primitiva som använder det som kallas för POP och IMAP kan vara väldigt bökiga. Vad är det för e-posttjänst du använder?


    4128275072
    Deltagare

     Jag använder den mest moderna – den E-POST som levererades med Windows 10 – en moderna tjänst finns väl inte.

     Alla andra e-posttjänster fungerar utom just E-POST

     G-mail och telias webmail fungerar.

     Windows Mail har jag använt en hisklig massa år, men tyvärr finns inte detta förnämliga program för Windows 10

     Jag tror inte att vi kommer längre i detta ärende. Men Du skall ha hjärtligt tack för ett klargörande att ÅÄÖ ställer till problem. Lösningen blir väl att byta ut E-POST mot något annat.

      

      

     Vi pratar lite om äpplen och päron, så att säga. Jag menar inte e-postklienterna, det vill säga programmen för att ladda hem och hantera e-post, utan om tjänsterna som e-postklienterna ansluter till för att ladda hem e-post. Gmail använder moderna tekniker i sin e-posttjänst vilket gör den lättanvänd mot i princip alla e-postklienter. Telia däremot använder teknik som bokstavligt talat är några årtionden gamla och extremt primitiva, och det är inte ovanligt att de stället till med lite olika problem.

     Windows Mail fungerade utmärkt till Windows 10, men eftersom Microsoft har lagt ner all support och uppdateringar för det programmet tycker jag att det är väldigt bra att du har bytt program. E-post är precis som du säger väldigt modern (även om det är en klient och inte en tjänst), den enda nackdelen med den är att den är väldigt primitiv och saknar en hel del funktioner.

     Ämnet ’E-POST tar inte emot en PDF-fil ibland’ är stängt för nya svar.