E-posten krånglar i Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 1 månad sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Under ett par dagar nu har jag inte öppnat e-postprogrammet i Windows 10. Anledningen har varit att det lilla kuvertet i aktivitetsfältet inte med någon siffra visat att jag fått någon e-post. Men idag tyckte jag att detta var underligt, eftersom jag vanligen får en hel del e-post. Så jag öppnade e-postprogrammet och då visade det sig att jag under ett par dagar fått 17 e-brev. Frågan blir alltså: varför har programmet upphört att med siffror visa antalet inkommande e-brev?

Det där är något som jag också upplever på mina datorer, för mig hämtas eller uppdateras inte e-post alls om jag inte först startar appen. För mig räcker det dock att jag startar den, väntar några sekunder och sedan klickar på stäng-krysset längst upp till höger. Sedan fungerar allt som det ska tills jag startar om datorn. För mig inkluderar det även fler appar, så det är möjligt att det har något med operativsystemets uppstart att göra. När Windows 10 lanserades var det en del appar som startade automatiskt i bakgrunden för att funktionaliteten skulle finnas där per automatik (däribland E-post), men jag tror att den automatiken har uppdaterats bort eftersom de flesta föredrar att starta program själva.

Nästa gång du startar eller startar om datorn, testa att bara starta och stänga E-post-appen och se om det löser problemet.


vernerulrik
Deltagare

    Det fungerar inte.

    Nu har jag vant mig vid att e-posten inte syns med siffror på det lilla kuvertet i aktivitetsfältet. Jag öppnar alltså appen för att kolla e-posten…

    Riktigt sant är inte det här. Siffrorna dyker upp, men de försvinner mycket snabbt igen.

    Slutligen fungerar inte det här forumet som det ska. Det är mycket som krånglar!

    Hm, menar du Aktivitetsfältet (fältet som täcker hela nedre delen av skärmen) eller Meddelandefältet (absolut längst ner till höger på skärmen bredvid klockan)?

     

    Du får gärna starta en ny tråd i avdelningen Innehåll i tidningen där du berättar vad som krånglar med forumet. Antingen kan vi reda ut problemen, eller så kan jag skickade vidare till teknikerna så att de får titta på problemet. Men det kan jag bara göra om någon berättar om problemen och lämnar en felbeskrivning.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.