Hur spara e-posten?

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Nu har jag använt e-posten i Windows 10 en tid och kan fortfarande inte spara e-posten i en fil. Hur och var gör jag det?

Om det är appen E-post som du tänker på så är svaret enkelt – det gör du inte. Det finns inte någon sådan funktion.


vernerulrik
Deltagare

    Jag har tusentals mail sparade i filer med ändelsen .eml från tiden då jag hade Windows 8. Jag kan öppna dessa filer i Windows 10, men jag kan tydligen inte spara nya filer i detta operativsystem. Detta är ju korkat! Hur löser jag det? E-postprogrammet fungerar ju bra i övrigt.

    Det är två primära anledningar till detta.

    1) Allt mer flyttar ut i det så kallade molnet där allting synkroniseras mellan e-postklienterna. Därför hamnar möjligheterna att spara lokala filer allt längre ner på utvecklarnas prioriteringslistor, eftersom det arbetssättet i princip håller på att fasas ut på samma sätt som optiska enheter i bärbara datorer och att synkronisera en mobiltelefon med datorn via en sladd.

     

    2) Appen E-post i Windows 10 är väldigt simpel, och den är gjord för att vara simpel. Den är enbart gjord för att hantera de vanligaste uppgifterna och inget mer. Om man vill ha något mer avancerat får man satsa på till exempel Thunderbird, Mailbird eller spendera några tior per månad på senaste Outlook (inklusive resten av Office-paketet för de tiorna, men nu handlade det om e-postprogram).


    vernerulrik
    Deltagare

      Lösningen är funnen!

      Tre prickar längst upp till höger i ett öppnat e-brev. Klicka på dem.

      Sedan ”Spara som”.

      Där har jag min efterlysta eml-fil!

      TOPPEN!

      Aha, jag missförstod dig en aning, jag trodde inte att det var fråga om individuella meddelanden utan om säkerhetskopiera e-post all e-post i programmet och lagra dem som kontinuerliga backupfiler.

      Skönt att det löste sig.

      Ämnet ’Hur spara e-posten?’ är stängt för nya svar.