Kan inte lägga upp ett nytt gmail konto i outlook!!

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
Mris
Deltagare

Hej!

Försöker att lägga upp ett nytt gmail-konto i outlooken så jag kan läsa min mail på detta konto också där. Har 2 st aktiva (synliga idag) i Outlook. öppnar outlooken-går till arkiv- lägg till nytt konto. Ny sida kommer fram ”Välkommen till Outlook” – ange den e-post adress du vill lägga till. Skriver in ny e-post adress ( [email protected]) och trycker sedan anslut och ny sida dyker upp med inkommande- resp utgående e-post server. (imap.gmail.com resp. smtp-gmail.com). Trycker anslut och då dyker en ny ruta upp med servernamn- användarnamn samt lösenord som jag fyller i och trycker OK.  Får slå in lösenordet ett antal gånger men ändå till slut så får man ett felmeddelande ”Något gick fel” -prova igen eller kontakta administratören om fel kvarstår.  Vad gör jag för fel???????

Har du undersökt den här guiden så att det verkligen är rätt information som matas in?

Vilken version av Outlook är det du använder?


Mris
Deltagare

    Outlook 2016.

    Provar guiden nu.


    Mris
    Deltagare

      Hej!

      Det fungerar fortfarande inte.

      Har aktiverat IMAP under gmail enligt Er bifogade guide. Dock kan jag inte lägga in kontot i outook.  Adressen läggs in i outlooken och jag kan se kontot till vänster. Men sedan står det under inkorgen- synkronoseringsfel (Endast denna datorn). (Lokala fel-endast under denna datorn).

      Är det något jag måste ställa i outlooken så den synkar rätt med G-mail????

      Det kan vara tvärtom faktiskt, det kan bero på att Google tycker att Outlook är ett osäkert program, och att Gmail behöver godkänna programmet. Det finns mer information och länkar om saken här: https://support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=sv.

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.