Kontrollera stavning i finska?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 6 månader sedan.
Skapare
bembole1
Deltagare

Hej,

i tidigare versioner av Windows 10 kunde jag kolla stavningen i min gmail-epost på tre språk: svenska, engelska och finska, men nu kan jag bara kolla stavningen på svenska och engelska. Jag har laddat ned finska-språkets språktillägget, men tyvärr fungerar det inte.

Vänligen kolla bifogade bilagorna.

Utan finska

Språktillägg

Trots att Firefox uppdateringen visar att jag har finskt språk tillägg, så fungerar det ej.

Hur får jag finskans språktillägget aktiverat i min gmail igen?

mvh.,

Kaj

 

 

Det är svårt att säga specifikt vad det beror på, bortsett från det uppenbara att ditt finska språkpaket inte är kompatibelt med din version av Firefox. Nu vet jag inte om de använder samma versionsnummer, men till att börja med bör du kontrollera att du har den senaste versionen av Firefox (senaste Firefox är v56 medan tina språktillägg står som v55) och eventuellt testa att installera om språktillägget om Firefox behöver uppdateras.

En kuriös detalj är att när jag tittar på språkpaketen för Firefox v56 finns det språkpaket för finska men inte någon ordlista (se bild). Om det är samma sak med v55 kan det möjligtvis vara så att det inte finns någon fungerande stavningskontroll, och då är det inte annat att göra än att vänta på att det kommer en uppdaterad ordlista om fungerar.

Bifoga filer:
Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.