Når inte W10 E-post

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 1 månad sedan.
Skapare
4128275072
Deltagare

Då ”Skicka till epostmottagare” begärs får jag upp ett fullständigt okänt epostprogram. Det jag vill ha är W10 E-post. Hur gör jag?

 

Det borde räcka att söka efter och starta Standardprogram, och där kontrollera och eventuellt ändra det program som står angivet som standard-app för e-post.

Vad är det för program som startar?


4128275072
Deltagare

    Programmet är Outlook. Har ändrat till Standardprogram E-post och det gör ingen skillnad. Outlook laddas i alla fall.

    Var någonstans är det du klickar på Skicka till epostmottagare?


    4128275072
    Deltagare

      Från Utforskaren högerklickar på en .jpg. I menyn som visas väljer Skicka till och därefter E-postmottagare.
      Det går att komma till E-post om jag först öppnar bilden med Foto och sedan delar bilden, då får jag E-post som första alternativ.

      Bara för att bekräfta – har du Outlook installerat på datorn? Och finns det i så fall en anledning till att du vill använda E-post för att skicka bilder i stället för Outlook?


      4128275072
      Deltagare

        Jag har efter mycket jobbande fått E-post att fungera som jag vill och E-post fungerar väl för mina behov, och här får jag mina epost, sänder, skickar bilder, skickar filer, sänder massutskick (bridgeföreningen), kan lagra mina epost var jag vill, .

        och kan utnyttja kontakter

        Jag har inte installerat Outlook utan det bara fanns där och helst skulle jag vilja avinstallera Outlook2016. Om det nu låter sig göras.

         

         

        Om du vill avinstallera Outlook 2016 borde det inte vara några problem att göra. Tryck på Windows-tangenten, sök efter Program och klicka på sökresultatet Ändra eller ta bort program. Där borde du antingen hitta Outlook och kan välja att avinstallera det. Om Outlook däremot är en del av ett installerat Office-paket behöver du markera Microsoft Office och klicka på Ändra (ovanför listan med installerade program) där du kan välja vilka program som du vill ha kvar och vilka du vill avinstallera. Var bara försiktig så att du inte radera några e-postmeddelanden under avinstallationen.

        Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.