Säkerhetsspara mina mail jag har i outlook

Löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 10 månader sedan.
Skapare
mistluren
Deltagare

Hej

Jag använder microsoft outlook som mailprogram.

Många av de mail jag får sparar jag i mappar i vänsterkolumnen.

Jag undrar nu om det finns något sätt att säkerhetsspara dessa mappar med sina mail, om jag t.ex av någon anledning mister tillgången till mitt outlook konto.

 

Vilken version av Outlook är det du har? Och vilken eller vilka e-posttjänster använder du?


mistluren
Deltagare

    Hej

    Jag har alltså hotmail, som de bytt namn på till outlook när man loggar in….

    Blev det tydligare nu ?

    🙂

    Delvis i alla fall – vilken version av programmet Outlook är det du har (dvs inte mailtjänsten)?


    mistluren
    Deltagare

      Hej

      Hmm

      Jag har alltså webtjänsten hotmail .

      Det finns väl ingen versions nummer på den ??


      mistluren
      Deltagare

        Använder alltså inte programmet outlook…..

         

        Aha, det blev lite begreppsförvirring – du använder inte Outlook (som är ett program som installeras på datorn) utan internettjänsten Outlook.com (som används i webbläsaren). Två helt olika saker, de snarlika namnen till trots.

         

        Det enklaste sättet att säkerhetskopiera från e-posttjänster är att installera en e-postklient och låta den ladda hem kopior av de meddelanden som finns på onlinetjänsten, vilket då blir en form av säkerhetskopia. Däremot finns det inte någon traditionell säkerhetskopiering, eftersom det är en av de tjänster som i det här fallet Microsoft tillhandahåller – de säkerhetskopierar och förvarar säkerhetskopiorna åt dig.


        mistluren
        Deltagare

           

          Ok, då förstår jag det.

          Om jag aktiverar programmet outlook i datorn…. hur låter jag då det programmet ladda hem informationen i mapparna från mitt hotmailkonto ??

          Det beror lite på vilket program du väljer. Jag rekommenderar inte E-post-appen i Windows 10, den är trevlig som en enkel e-postklient men det går inte att säkerhetskopiera från den. Outlook är generellt sett det mest kraftfulla programmet men det kostar pengar. De program som återstår är Thunderbird (som finns i Fördelszonen) och Mailbird. Efter att du har installerat programmet du väljer är det bara att följa instruktionerna för att lägga till ett e-postkonto, så kommer det att ladda hem dina meddelanden från Outlook.com.

          Det som är extremt viktigt att du tänker på är att du absolut, på inga villkor, ska använda POP3 när du konfigurerar ditt e-postkonto. Det kommer visserligen att ladda hem dina meddelanden, men standardinställningen är dessutom att det raderar meddelandena på servern så att de försvinner från Outlook.com.


          mistluren
          Deltagare

            Hej

            Jag har laddat ner Thunderbird och verkar nu ha skapat en form av säkerhetskopia i den mailen.

            Tack för hjälpen

            Skönt att det löste sig.

            Ämnet ’Säkerhetsspara mina mail jag har i outlook’ är stängt för nya svar.