Vem på nätet känner till min e-postadress

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 7 månader sedan.
Skapare
ar-tur
Deltagare

Har testat ”Have I been pwned” och då fanns min e-postadress med. Förmodligen ingen fara för min del, det var appar som jag inte använt på flera år som hade blivit hackade. Men finns det något program som kan söka av på min e-postadress och fånga upp alla ställen där den finns kvar hos alla olika ställen jag angivit den på genom åren?

Jag kan inte ge något direkt och spiksäkert svar på det så du får ta min spekulation med en nypa salt.

I teorin borde det gå att använda ett program som skickar en e-postadress till exempelvis de tio vanligaste tjänsterna (till exempel Google, Facebook, LinkedIn, Dropbox och liknande som de flesta använder) och göra ett inloggningsförsök med avsikten att misslyckas. Om den misslyckade inloggningen skickar tillbaka ett automatiskt meddelande att ”e-postadressen finns inte” särskiljer man det från ett svar i stil med ”felaktigt lösenord” vilket skulle kunna betyda att det finns ett konto med den e-postadressen men lösenordet är fel.

Då borde man grovt kunna särskilja existerande från icke existerande konton, men det är som sagt en spekulation från min sida. Jag tror dessutom inte att någon skulle vara intresserad av det, det är enklare att köpa hackade användarkonton där det redan finns användarnamn och lösenord, kreditkortsuppgifter och liknande information. Beroende vad som önskar kan det kosta från några tior till några hundralappar på Darknet.

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.