Abelssoft Backup

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 1 månad sedan.
Skapare
helgasjon
Åskådare

När jag försöker göra backup till en extern hårddisk (WD My Book) så påstår programmet att hårddisken inte är formaterad som NTFS och att backupen därför begränsas till 4 GB. Men hårddisken är NTFS vilket jag hart kollat en extra gång. Vad göra? Eller ska jag avstå från att använda programmet till en extern hårddisk? Att göra backup på datorns hårddisk fungerar, men jag tycker det är säkrare med en extern hårddisk som inte förvaras på samma ställe som datorn.

/Martin

Programmet borde klara det utan problem, men uppenbarligen är det något som stället till det. Har du anslutit dator till en USB-port direkt i datorn eller via en USB-hubb (eller kanske till en USB-port i en router)? Har du anslutet den till en USB2- eller USB3-port?


ewgnyravgni0
Deltagare

    Ska jag ladda ned Abelssoft Backup på min egen dator eller på den externa hårddisken för att göra en backup.

    Jag tänker sedan använda backupen för att göra en överföring till en ny dator.

    Hur lång tid tar det ungefär att göra en backup av hela datorn, och sedan att överföra det till en ny dator.

    Måste något göras med den externa hårddisken innan man börjar.

    Ingvar

    1. Det spelar ingen roll var du laddar ner filen eftersom programmet behöver installeras på datorn som det ska användas på.

    2. Det går det att använda programmet till, ja.

    3. Det är fullständigt omöjligt att svara på eftersom det beror på hårddiskarnas storlek, hur snabbt det går att överföra till enheten där säkerhetskopian ska sparas och en rad andra faktorer. Räkna dock med att det totalt kommer att ta några timmar. (Sedan har vi tumregeln att det alltid tar längre tid man tror.)

    4. Vanligtvis brukar man inte behöva göra något med den externa hårddisken.


    ewgnyravgni0
    Deltagare

      Kan jag ladda ned Abelsoft Backup på den nya dator och direkt ladda över allaprogram från den gamla datorn till den nya ?

      Behöver jag då ingen extern hårddisk ?

       


      ewgnyravgni0
      Deltagare

        Tack för det snabba svaret. Tyvärr blev jag ännu mer osäker av svaret. I pc-tidningen kan man inte utläsa var jag ska ladda ner backupprogrammet för att ta en backup.

        1. Ska backupprogrammet laddas ner på datorn för att föra över filerna till den externa hårddisken. eller

        2. Ska backupprogrammet laddas ner på den externa hårddisken för att flytta filerna dit.

        3. Går det att flytta över alla program och filer direkt till en ny dator med Windows 10 på, med backupen endast på den nya datorn eller måste jag använda en extern hårddisk också.

        4. I så fall, på vilka enheter måste backupen laddas ner.

        Som du ser vet jag inte hur en backup fungerar, men vill lära mig. Hoppas jag blir klokare av ett nytt svar.

        Med hopp om ett nytt svar

        I Yngwe

        1. Det ska laddas ner och installeras på datorn. När programmet sedan gör en säkerhetskopia kan den sparas på den externa hårddisken.

        2. Nej. När du laddar hem programmet kan du spara det oinstallerade programmet på den externa hårddisken, men när du installerar programmet ska det göras på datorn.

        3. Du måste använda en flyttbar lagringsenhet, till exempel en extern hårddisk.

        4. Säkerhetskopian är bara ett sätt att lagra information. När du har sparat säkerhetskopian på den externa hårddisken installerad du backupprogrammet på den nya datorn, ansluter den externa hårddisken och återställer backupen som ligger på den externa hårddisken.

        Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.