Bitdefender Antivirus Free

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 2 månader sedan.
Skapare
Marrre
Deltagare

Jag hämtade detta program och installerade det på min helt nya dator med Windows 10 Anniversary Update. Skulle jag inte ha gjort. Datorn började uppföra sig underligt efteråt.  Jag återställde den. Då blev skärmen svart. Fick hjälp av supporten på Microsoft. Hon talade om för mig att  detta säkerhetsprogram är för gammalt. Det fungerar inte på Anniversary-uppdateringen. Drivrutinen gör Windows instabilt. Jag avinstallerade den, men min dator fortsätter att frysa då och då.

Nu ska jag inte säga att Microsofts support har fel, jag har alldeles för mycket respekt för deras kunskaper, men det där låter besynnerligt. Jag har aldrig vare sig hört eller läst att vare sig de kommersiella eller gratisversionen av Bitdefender Antivirus skulle ha några problem med någon version av Windows 10. Om det har funnits något sådant problem borde Bitdefender har tagit hand om och patchat bort det för länge sedan, med tanke på hur lång tid som har förflutit sedan Jubileumsuppdateringen kom.

Om du återställde datorn till före installationen borde det betyda att alla spår programmet har försvunnit, så eventuella problem efter den behöver inte nödvändigtvis har med Bitdefender att göra. Har du försök att använda Systemfilsgranskaren för att se om Windows kan reparera sig själv? https://support.microsoft.com/sv-se/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system-files


Marrre
Deltagare

    Det gick inte att återställa den, eftersom datorn lade av mitt i återställningen. Det var då jag kontaktade supporten. Efter hjälpen gick datorn igång igen, men återställningen hade inte lyckats. Därför avinstallerade jag helt enkelt Bitdefender.  Kanske berodde problemet på att jag först installerade Privatefirewall, som blev helt vild med alerter när jag sedan installerade Bitdefender? Hur många gånger jag än klickade på Allow så vägrade Privatefirewall tillträde. Jag blev tvungen att stänga av den medan jag installerade Bitdefender.

    Eller kanske är det själva datorn, som jag köpte i början av januari? En Asus desktop. Den var redan från början mycket seg. När Anniversary-updateringen kom efter en vecka, lade datorn av mitt under uppdateringen och jag fick hjälp av  Microsoftsupporten som fjärrstyrde datorn. Uppdateringen lyckades då, men jag fick sedan problem med windows update. Varje gång jag kört felsökaren har jag fått till svar att tjänstregistrering saknas eller är skadad, men att problemet är åtgärdat. Enligt tillförlitlighetshistoriken har det då och då blivit maskinvarufel ända sedan dagen då uppdateringen till Anniversary kom plus alla möjliga andra programfel och windowsfel och varningar. Har aldrig varit med om något liknande när jag köpt en ny dator!

    Nej, jag har inte använt Systemfilsgranskaren.  Tack för tipset. Ska göra det när jag har lite mer tid att sitta och vänta medan den går igenom filerna.

    Jag är fullt medveten om att det är en överflödig kommentar, men något är komplett knäppt med din dator. Vad detta något är, det är däremot inte lätt att ta reda på eftersom det nästan kräver att man sitter vid datorn. Det kan nämligen vara en rad saker som tillsammans har orsakat problem, vilka i sin tur kan åstadkomma ytterligare problem. Det kan till exempel bero på att om Windows inbyggda brandvägg av någon anledning inte stängdes av när Privatefirewall installerades har datorn kört två brandväggar samtidigt, vilket brukar kunna vara ett lika säkert recept på trassel som att köra två antivirus samtidigt. Det låter nästan som att det var något fel med grundinstallationen (eftersom uppdateringen med Anniversary Update kraschade), sedan tror jag att resten av problemen har uppkommit till följd av felet i grundinstallationen.


    Marrre
    Deltagare

      Tack för svaret!

      När datorn började krångla som värst för några dagar sedan hade ångerrätten av köpet gått ut för bara några dagar sedan. Jag borde ha returnerat den redan från början när jag märkte hur seg den var. Nu ska jag ringa SIBA i morgon och tala om att datorn är trasig.

      Om det är någon form av fysiskt fel, till exempel att någon minneskapsel inte fungerar som den ska eller något liknande, då kan en verkstad behöva titta på den. Om det däremot är operativsystemet skulle det kunna hjälpa att ”blåsa” hårddisken fullständigt och börja om från början, men om du inte har tid eller lust att brottas med den uppgiften själv kan det även här vara praktiskt att låta en verkstad titta på datorn.


      Marrre
      Deltagare

        Behöver jag avinstallera någonting ifall jag behöver skicka datorn till en verkstad? Jag har BankID säkerhetsprogram installerat.

        Det skulle vara så skönt att bara låta en verkstad titta på den, för jag är så trött på alla datorproblem. Innan jag köpte den här datorn hade jag ett litet helsike med min gamla dator som slutade ta emot uppdateringar i juni efter att jag tre gånger försökt installera windows  10 utan att lyckas, trots att jag tagit reda på att datorn var kompatibel. Jag körde alla felsökningsprogram och nu senast windows repair som delvis funkade eftersom den plötsligt hämtade uppdateringar, men inte klarade av att installera dem.  Datorn började också bli lite snabbare efteråt.

        Egentligen ska du inte behöva avinstallera några program eftersom BankID och liknande kräver lösenord och/eller koddosor för att kunna användas.

        Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.