EaseUs Tool

Inte löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 7 månader sedan.
Skapare
lennart.thornell
Åskådare

Har laddat ned programmet och skall nu clona hela HD, men hittar inte beskrivningen som skall vara på Fördelszonen. Det finns en Cloneknapp i programmet. Kryssar jag för HD 0 så får jag väl med allt.  Targit HD 1 som är min externa BU-HD. Då får jag felutskriften ”Ox69217701  The sector size of destination disk and source disk is inconsistent.” Hur kommer jag vidare?

Mvh Lennart Thörnell

Länken till artiklen finns här, under bilden:

http://fordelszonen.pctidningen.se/program/easeus-todo-backup

 

Det går inte att klona en hårddisk till en Blu-ray eftersom en Blu-ray inte är en hårddisk. En Hårddisk kan bara klonas till en annan hårddisk. Kloning kan användas som en form av säkerhetskopiering, men man ska vara medveten om att tekniken fungerar helt annorlunda än en vanlig säkerhetskopiering.


lennart.thornell
Åskådare

    Min BU är en hårddisk inte Bluray. Hittar fortfarande inte något om hur man clonar hela disken. Står i artikeln i tidningen att det skall stå i Fördelszonen. Har tidigare haft en BU på denna HD från annat program. Dessa filer har jag raderat, men jag skall testa med att formatera om HD BU för det kanske finns filer kvar som stör men inte syns.

    Det bästa är om du formaterar om den, och se till att du sätter samma sektorstorlek som på källhårddisken.


    lennart.thornell
    Åskådare

      Nu är jag lite osäker och kunskapen är nog inte tillräcklig. Tittar jag på datorns HD så är kapaciteten 1397.26 GB fördelat på 1384.065 GB, 100 MB, 450 MB och 12.66 GB. Det är väl 4 partitioner. Måste jag lägga upp dessa 4 på BU-HD:n?

      Det går inte att svara på med fullständig säkerhet utan att titta i Diskhantering hur den hårddisken ser ut, men jag kan komma med några generella antaganden så att du kan undersöka saker.

      Till att börja med har du helt rätt i att det är fyra partitioner. Jag skulle gissa att den som är 1,3 terabyte är C-partitionen, den på 100 megabyte saknar enhetsbokstav men heter System Reserved, den på 450 megabyte heter ingenting och saknar enhetsbokstav men är kategoriserad som en återställningspartition, och den på 12,6 gigabyte är inte allokerad?

      Om det är så, är det egentligen bara C-partitionen som du behöver bry dig om. Däremot ska man komma ihåg att det enda du egentligen måste säkerhetskopiera är dina egna filer (bilder, filmer, dokument och allt sådant) som du har skapat.


      lennart.thornell
      Åskådare

        Hittade inget ”Diskhantering” men i enhetshanteraren står

        HP rec D: 12965 MB

        C:           1417282 MB

        System     100 MB

        Finns inget program som enkelt clonar hela disken så man sedan kan kopiera över om olyckan skett till ny HD. Om jag bara sparar C: måste jag inte ha ”System” också för att få igång datorn?

        Vilken version av Windows är det du använder?


        lennart.thornell
        Åskådare

          Windows 10 home

          Om du högerklickar på Start-knappen och klickar på Diskhantering så kommer du till verktyget där du kan se alla hårddiskar och partitioner.

          För övrigt går det utmärkt att klona från en hårddisk till en annan, oavsett om man kallar det för en säkerhetskopiering eller inte. Om olyckan skulle vara framme kan du sedan välja att antingen fysiskt byta hårddisk och börja använda den klonade, eller ”klona tillbaka” den kopierade hårddisken.


          lennart.thornell
          Åskådare

            Vilket verktyg (program) skall man då använda som är enklast? Menar du Easeus? 

            För att klona en hårddisk till en annan går det utmärkt att använda Easeus, vi har dock inte berättat speciellt mycket om kloningar utan mer om traditionella säkerhetskopieringar (vilka är den form av filkopieringar).

            Om du tänker på filkopieringar kan du använda det program som du känner dig mest hemma med, eller helt enkelt görta det i Utforskaren.

            Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.