Installation Macrium Reflect misslyckas på 64-bitars system

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 2 månader sedan.
Skapare
rjo44318821
Deltagare

Får vid installation info om att jag försöker köra 32-bits program på 64-bits system och installationen avbryts…

När jag laddar hem programmet från Fördelszonen fungerar det utan problem. Heter filen som du laddar hem v6.2.1549_reflect_setup_free_x64.exe (där det viktiga i sammanhanget är om det står x64 i filnamnet eller ej)? Du skulle kunna testa att ladda hem det med en annan webbläsare ifall något har blivit fel vid nedladdningen till din dator.


rjo44318821
Deltagare

    Ja, namnet på filen stämmer! Bifogar en fil med skärmklipp.

    Möjligen en koppling till att jag har haft produkten installerad tidigare på en 32-bitars datum. Köpte ny PC i höstas och använde ett Laplinks PCMover för att kopiera allt från gamla till nya PC:n.

    Använde YourUninstaller! för att ta bort den gamla versionen innan jag nu försökte att ladda från Fördelszonen.

    Kanske det ändå finns ett gammalt 32-bitars installationsprogram kvar…

     

     

    Bifoga filer:
    1. Dok2.docx

    Det är inte alls omöjligt, det är ett ganska vanligt problem om man flyttar över ett gammalt system till en ny dator. Det är därför som man alltid ska försöka att göra en nyinstallation, eller i fallet med ny dator att använda den befintliga installationen, och bara flytta över sina personliga filer.


    rjo44318821
    Deltagare

      Jag var nog införstådd med att metoden att kopiera allt (även sådant som PCMover inte rekommenderade) kunde skapa vissa problem men i det stora hela gick det mycket smidigt och programmet sparade åtskilliga timmars arbete. Visst var det en del som gärna kunnat stanna på gamla PC:n…

      När det gäller Reflect så återstår frågan hur jag går vidare. Min nya PC har en SSD på 256 GB och en hårddisk på 1 TB. Jag har funderingar på att med Reflect skapa en image av SSD på hårddisken i en separat partition med förhoppningen att det skulle gå att starta från hårddisken om SSD:n lägger ner. En annan partition av hårddisken används redan för automatisk (daglig) backup av SSD påminnande om RAID-1 om än med fördröjning. Hälften av hårddisken skulle då användas för image och backup. Återstår 512 GB på hårddisken som t.v. kommer att vara ledig… Daglig backup sker f.ö. även till molnet…

      Frågan är då hur jag bär mig åt för att få igång Reflect? Tänkte till att börja med att använda programmet till att skapa en start-dvd…

       

       

      Eftersom du redan gör en automatisk säkerhetskopiering både till hårddisk och till molnet verkar det nästan överdrivet trassligt att även göra en image av SSD:n (och då ska man veta att jag brukar förespråka ordentlig säkerhet). Om du kör Windows 10 är min personliga åsikt är att om du bara är noga med att säkerhetskopiera alla dina personliga filer så borde det räcka med det. Se bara till att inte använde ett lokalt konto på datorn utan ett onlinekonto, och skapa bara en reparations-skiva (eller reparations-USB) så har du ett bra skydd ändå.

      Om du däremot vill köra med Reflect kan det bli ganska stökigt att reda ut installationsproblemet eftersom felet troligtvis beror på att det någonstans i Systemregistret finns lagrad information som blandar ihop 32- och 64-bitars. Det du skulle kunna försöka med är att gå till tillverkarens webbplats och ladda hem 32-bitarsversionen av programmet och installerade med avsikten att misslyckas. När den misslyckade installationen städas upp, alternativt att du avinstallerar 32-bitarsverisonen, då kan förhoppningsvis den gamla skräpinformationen också försvinna.

      Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.