Program från fördelszonen "virusmärks"

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
esuba
Deltagare

Hej !  Har försökt ladda hem ett flertal program från Fördelszonen som känts ”angelägna” att ha.
I de allra flesta fall indikerar dock mitt virusprogram (Norton 360 Premier) att nedladdningsprogrammen
är att betrakta som ”virus”  (”Rödflagg”).
Hur går jag till väga ?
Är Era program verkligen ”säkra” ?

 

Det som läggs upp i Fördelszonen testas grundligt med en rad olika program, så de är så säkra som program på internet kan vara. Det är ingen fara att ladda hem och installera dem.

Det du har drabbats av uppkommer av två anledningar, beroende på vad som laddas hem.

Den första anledningen är att det helt enkelt är ett falsklarm. Säkerhetsprogrammet genomsöker filen och tror att den innehåller något farligt, trots att så inte är fallet.

Den andra anledningen är att säkerhetsprogrammet kan ha helt rätt – men det låter farligare än det egentligen är. Vi kan till exempel ta program som vi har skrivit om, vars funktion gräver i operativsystemet för att i klartext visa serienummer för installerade program, eller program som lösenord som har lagrats i webbläsarnas lösenordshanterare. Det är funktioner som med all rätt klassas som säkerhetshot och skulle kunna vara riktigt otrevliga om de hade dolts i sabotageprogram. När vi skriver om dem handlar det dock inte om något som sker i det fördolda, tvärtom är det just den funktionen som vi vill använda – men det vet ju inte säkerhetsprogrammet.

 

Allmänt uttryckt brukar det inte vara speciellt svårt att lösa, det brukar räcka att plocka ut programmet ut säkerhetsprogrammets karantän. Med Norton dyker det upp en informationsruta längst ner till höger på skärmen, klicka på den för att få mer information. I programfönstret som dyker upp finns det också möjlighet att återställa filen.

Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.