Chromodo och FIrefox har slutat fungera

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 1 år, 1 månad sedan.
Skapare
an_la79
Deltagare

Hej!

2 av mina webbläsare har slutat fungera. Varje gång jag försöker nå internet så fungerar det inte. Programmen startar som vanligt men det går inte att komma ut på internet.

Google Chrome och IE Edge fungerar fortfarande. Har lagt in i windowsbrandväggen att de programmen ska få användas samt gjort en sfc scan via kontrollpanelen som inte uppvisade några korrupta filer. Att ominstallera Chromodo fungerade inte.

Någon som har något förslag?

Mvh

Andy

Får du några felmeddelanden när du försöker använda webbläsarna? Vad händer när du försöker surfa?


an_la79
Deltagare

  Hej!

  Det kommer bar upp en text med ”Det finns ingen internetanslutning” Datorn är offline.

  När det handlar om Chromium skulle jag till att börja med rekommendera att du avinstallerar allt som har med den webbläsaren och laddar hem den senaste versionen från Googles webbplats (https://www.comodo.com/home/browsers-toolbars/browser.php?s_track=7641). Det ska dock poängteras att trots att Chromium har utvecklats sedan 2008 har den aldrig släppts i någon officiell lanseringsversion – det handlar med andra ord om ett program som fortfarande kan innehålla buggar och halvfärdiga detaljer.

   

  När det gäller Firefox, börja med att kontrollera att du har den senaste versionen av programmet (när detta skrivs är det v51.0.1). Om du har den versionen redan, kontrollera följande:

  1. Gå in i menyn längst upp till höger (de tre strecken) och klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Avancerat i vänstermenyn, gå in under fliken Nätverk och klicka på knappen Inställningar vid alternativet Anslutning.
  3. Kontrollera att antingen Ingen Proxy eller Använd systemets proxyinställningar är vald. Testa annars att växla mellan de två alternativen och testa om det fungerar att surfa med något av dem.

  Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet