HBO hackar

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 6 månader sedan.
Skapare
tomashag
Deltagare

Jag har fått problem med att HBO hackar när jag försöker titta på en film därifrån. Felet är ganska nytt, jag har använt HBO bortåt ett år utan problem tidigare. Jag har inga problem med Netflix, Cmore, Viaplay, SVTplay eller Plejmo. Jag har Win10 och körde Firefox när problemet först dök upp men det hjälpte inte att gå över till Chrome eller Safari. Ibland kan det hända att det fungerar men jag förstår inte varför. Exempel på en konstighet : jag såg på ett avsnitt av en serie, allt var ok, sedan lät jag HBO:s funktion som automatiskt startar nästa avsnitt köra igång och då hackade det! Jag har  försökt med att rensa historik och kört netsh winsock reset men det blev ingen skillnad. Jag har försökt med HBO:s kundsupport men det har inte gett något. Jag har 4 GB minne, 1 Gbit/s lokalt nätverk och 100 Mbit/s fiber. Till och med muspekaren hackar när jag rör den över skärmen!

Vid videoströmning brukar sådant kunna uppträda när bufferthanteringen av någon anledning inte hinner med, antingen att nedladdningshastigheten ligger på gränsen till att vara för långsam (vilket jag inte tror är fallet hos dig), att bufferten är för liten eller inte rensas som den ska och blir ”ostädad”. De första tre sakerna jag skulle testa (en efter en och inte alla samtidigt) är att…

1. testa med Edge som har en bättre videohantering än Chrome och Safari bara för att se om det fungerar bättre där.

2. Starta om modemet/routern.

3. Logga in i routern och testa att stänga av alternativt starta QoS, och om du startar QoS kontrollera om det går att manuellt prioritera kommunikationsordningen så att video hamnar högt upp.


tomashag
Deltagare

    1. HBO kräver att man har Flash vilket inte Edge klarar, tror jag.

    2 Ingen skillnad.

    3. Datorn sitter på ett lokalt nätverk med två andra datorer. Routern tillät att jag satte högsta prioritet på en enhet på nätverket och det gjorde jag på den datorn som jag kör playkanalerna på. Första försöket gick bra, inga hack, vid andra försöket kom hacket tillbaka. Sedan har jag kört sex gånger utan problem – vad ska man tro? Jag testade också att köra HBO på en annan dator som kör Win7 – inga problem där efter 4 försök. Denna dator hade då inte högsta prioritet så frågan blir då – har det hjälpt med att sätta den första datorn på högsta prioritet?

    Flash är inbyggd i Edge så just det borde inte vara något problem.

    En annan sak som du skulle kunna testa, om inte annat för att experimentera, är att dra ner skärmuppdateringen till 50 Hz från vanliga 60 Hz och se om det gör någon skillnad. Och dubbelkolla givetvis att du har de senaste grafikkortsdrivrutinerna.

     

     

     


    tomashag
    Deltagare

      När jag försökte starta en film från HBO i Edge så fick jag ett meddelande om att jag måste installera Flash. När jag tryckte på länken så installerades tydligen Flash. Jag hade redan Flash installerat men det kanske krävs något extra för att Flash ska köras i Edge. Nåväl, filmen gick igång utan hack, jag tror att jag ska köra med Edge någon vecka eller så för att se om det håller i sig. Jag återkommer och meddelar resultatet. En extrafråga, hur sjutton lägger man en genväg till HBO på arbetsbordet när man kör Edge? Med Firefox var det inga problem men jag kommer inte på hur man gör i Edge.

      Det finns inte något sätt att skapa en genväg på skrivbordet, vilket kan framstå som en korkad brist men det finns en tanke bakom. Windows 10 synkroniserar en rad inställningar, däribland favoriterna, mellan dina Windows 10-enheter. För att kunna göra detta behöver Windows ett mått av kontroll, och den typen av genvägar kan inte synkroniseras.

      Däremot går det att fixa en genväg till sidan genom att klicka på de tre punkterna uppe till höger och klicka på Fäst den här sidan på Start.


      tomashag
      Deltagare

        Jag kom på ett sätt att fuska : jag skapar genvägen i Firefox och eftersom jag har Edge som default så har jag fått en genväg i Edge!

        Klurigt. Då återstår det bara att se om Edge klarar utmaningen även i fortsättningen.


        tomashag
        Deltagare

          Jag vet inte riktigt vad jag ska säga – jag har kört bortåt 15 korta snuttar bara för att se om det hackade och alla gick bra, utom en som hackade som förut. Jag tror att jag får acceptera utfallet tills vidare om det inte blir värre igen.

          En teori som finns ”där ute” är att HBO själva är en del av problemet. Tanken som jag varken kan bevisa eller motbevisa är att filmer och TV-serier konverteras mellan olika geografiska områden, till exempel USA och Europa, och att de konverteringarna inte alltid fungerar som de ska (därav den tidigare funderingen att växla mellan 50 Hz och 60 Hz).

          Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.