Inloggning Microsoft vs Skype

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 10 månader sedan.
Skapare
bgjo329063
Deltagare

Kan jag ha olika lösenord för inloggning till mitt Microsoft-konto (Windows) och till mitt Skype-konto när jag använder Microsofts e-postadress som användarnamn till båda?

Skype är länkad till mitt Microsoft-konto eftersom jag prenumererar på Office 365 där det ingår 60 minuters fria samtal som jag inte vill avvara.

Har Windows 10 Pro x64 version 1703 (15063.483) som operativsystem. /bgjo

Det är faktiskt väldigt individuellt och går inte att ge ett rakt svar på. I teorin är det inget problem att ha samma e-postadress som inloggning på flera konton, här är det dock aningen speciellt. Eftersom Skype i det här fallet är kopplat till ditt Office365 kan det vara så att du måste logga in med ditt Office365-konto för att kunna utnyttja programmet i kombination med gratisminuterna (eftersom Skype annars inte vet att det hör till ett Office365-konto).

Det enda sättet att få reda på detta med just din kombination av konton är helt enkelt att testa att byta lösenord i Skype, dels för att se om det ens går att ha olika lösenord beroende på hur hårt knutet Skype är till ditt Office365-abonnemang, dels för att se om ett nytt lösenord gör att du kan logga in på Skype men inte använda kopplingen till Office365 utan att det då blir ett fristående program.


bgjo329063
Deltagare

    Hej igen,

    Det verkar vara så att om jag vill behålla mina fria samtalsminuter så måste jag ha samma användarnamn och lösenord till mitt Skype-konto som till mitt Microsoft-konto då de fria samtalsminuterna ingår i mitt Office365-abonnemang som du skriver.

    Jag har försökt byta lösenord via ”Hantera konto” i Skype-appen, och då startar min web-läsare (Edge) och loggar in mig till ”Mitt konto” på web-versionen av Skype. Här har jag möjlighet att ändra profil, kontoinställningar och byta lösenord, men här framgår också att mitt Skype-konto är samma som mitt Microsoft-konto (Office365-abonnemang). Provade med att ”klicka” på ”Återställ eller ändra lösenord” (se bifogad bild) men länkades då direkt till mitt Microsoft-konto där jag har mitt Office365-abonnemang och det var ju inte detta jag ville ändra lösenord på. Jag nöjer mig med att ha fått stöd och klarhet i hur kopplingen mellan dessa konto fungerar. Stort tack för hjälp och tips. /bgjo

    Då var som vi var inne på från början, de hänger ihop för mycket för att det ska fungera med olika inloggningar. Beklagar.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet