Oönskad reklam

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 3 år, 11 månader sedan.
Skapare
Brunte
Medlem

Jag får ständigt blinkande reklam om bland annat fel på hårddisk eller nästan full hårddisk eller bantning. Jag använder Adblock men reklamen kommer ändå. Den är mycket irriterande och jag befarar att det finns en risk med att klicka på att jag vill ha hjälp.

Hur blir jag av med skräpet?

Brunte

 

Menar du att du ser denna reklam i webbläsaren när du surfar på internet? Pröva i så fall att ta bort webbhistoriken. I Internet Explorer sker det via kugghjulet/Internetaltertiv och knappen Ta bort… under Webbhistorik. OBS! Åtgärden raderar alla sparade lösenord, information i webbformulär, historiken över sparade webbsidor med mera.

Du bör även säka igenom datorn efter virus med ett uppdaterat antivirusprogram. Du kan också köra Malwarebyte’ Anti-Malware, som finns på PC-tidningens cd.


Brunte
Medlem

  Tack för svaren. Jag  använder Avast, Anti-Maleware, Ccleaner, ASC,IObit-Malware Fighter men blir ändå inte av med att min ”hårddisk är full på grund av Windowsfel” (se ny bild (1).png) eller ”Windowsfel! Tryck på ok för att rensa det genast”(se ny bild.png). Är det reklam eller Mal-ware? Det återkommer slumpvis i en dator i Internet Explorer 11 men inte i Chrome eller i en annan dator i de båda progrmmen. Kan någon ge mig något svar på vad det är och hur jag blir av med det?

  brunte

   

  Bilden med Windows fel kommer från Systweak.com som är kända för falska program som invaderar datorn. Dessa brukar vara hopplösa att bli av med, men du borde komma en bit på vägen med de program du nämner.

  Försök också rensa Internet Explorer. Klicka på kugghjulet och välj hantera tillägg. Inaktivera och tabort alla tillägg som är misstänkta.

  Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet