Vad vill Facebook skydda oss mot?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
rolf i roslagen
Deltagare

Vi har fått rapporter om att de som för första gången ska besöka vår Facebook-sida möts av en bild med en massa streck kors och tvärs och i det finns några bokstäver som de ska tyda och skriva in i en ruta. Jag antar att Facebook i all välmening vill skydda vår Facebook-sida mot något. Är det någon som vet mot vad?

/Rolf

Det du beskriver, med streck och bokstäver, är en teknik som kallas för captcha och används för att kontrollera att en besökare verkligen är en mänsklig besökare och inte någon automatisk datorstyrd filur.

Det stämmer att det är en säkerhetskontroll (https://www.facebook.com/help/221318941230436?helpref=uf_permalink) i avsikt att se till att det bara är mänskliga besökare som kommer fram till Facebook-sidan, men Facebook förklararing ingenstans varför. Möligtvis kan det ha att göra med några säkerhetsinställningar för sidan, men jag lyckas tyvärr inte återskapa problemet och har aldrig råkat ut för det.


rolf i roslagen
Deltagare

    Av de som rapporterat problemet är det flera som inte har något Facebook-konto. Så de drabbas både av den där captchan och den stora rutan med texten ”Visa mer av . . .” Det är inte speciellt inbjudande för dem som redan från början är skeptiska till Facebook.

    Det verkar som om den där captchan bara visas första gången. Man kan ju undra vad det är som Facebook sparar för information för att inte visa den igen. IP-numret eller vad ?  /  Rolf

    Det är nackdelen med säkerhet – ju högre säkerhet, desto trassligare kan det bli.

    Det troligaste är att Facebook bara lägger en cookie på datorn, inget mer dramatiskt än så.

    Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.