Att ställa en fråga

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  ove berg 5 år, 2 månader sedan.
Skapare PC-tidningen
PC-tidningen
Medlem

Om du har ett datorrelaterat problem som du vill förklara så att alla förstår det är det viktigt att du beskriver problemet så noggrant som möjligt. Vi rekommenderar att du tänker på följande när du formulerar din fråga:

 

Använd en kort med tydlig rubrik.

Beskriv problemet kortfattat men tydligt, så att alla andra direkt förstår vad det rör sig om. Skriv till exempel Repig cd eller Fel på musen.

Beskriv sedan problemet

Beskriv problemet så konkret som möjligt. Vad har hänt? Vad har du gjort? Vad vill du åstadkomma?

Handlar frågan om en artikel i PC-TIDNINGEN upprättar du en fråga i kategorin TIDNINGENS INNEHÅLL. Ange alltid vilket nummer det rör dig om och på vilken sida texten finns.

 

Information om din utrustning

Det är ofta en stor hjälp om användaren anger vilket operativsystem datorn körs på, vilka program som har använts i samband med problemet, hur felet uppstår samt programmets versionsnummer.

Programmets namn står alltid i titelraden som finns överst i fönstret. Versionsnumret finns i menyn Hjälp under menyvalet Om…

Det är lätt att ta reda på vilket operativsystem som används. Klicka på Start, högerklicka på Dator och välj Egenskaper. Det är även relevant om operativsystemet är i 32- eller 64-bitarsversion. Det står i samma dialogruta under Systemtyp.

Ämnet ’Att ställa en fråga’ är stängt för nya svar.