Groove Music i Windows 10

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Jill8710 2 år, 5 månader sedan.
Skapare
Jill8710
Åskådare

Inte bara skumma typer skickar in skadlig info i din dator. Microsoft har petat in en musikapp (o-ombedd) i Windows 10, som stoppar användning av Spotify och ljudfiler i Windows Media. Kan inte raderas som vanligt men det finns gott om ganska knöliga botemedel i Google om hur man får bort oönskade appar, 

Jag hittade ett ganska lätt botemedel för det finns en App för det med!

Sök i Alla Appar efter ‘Windows Powershell’. Kör som Administratör. Efter ”user” skriv in ”Get-AppxPackage *zunemusic* | Remove-Appxpackage”  Stava Rätt!Avsluta med enter.

(Stopptecknet | hittar du t.v om Z ihop med AltGr)

Fler raderingar av Appar finns under http:www, how to geek.com men många Appar kan inte raderas

Det går att plocka bort bland annat Groove Musik på det sättet du beskriver, och det står var och en fritt att göra det. Jag skulle dock vilja poängtera ett par saker.
1. Groove Musik är en systemapplikation på samma sätt som exempelvis miniräknaren och Edge, och anledningen till att den inte går att installera på vanligtvis är att som systemapplikation är den inte tänkt att plockas bort. Detta görs med andra ord på egen risk eftersom det kan påverka resten av systemet.
2. Groove Musik är standardapp för bland annat musik men det går utmärkt att byta till ett annat program om man skulle vilja det, på samma sätt som man byter standardprogram för andra filtyper.
3. Groove Musik går utmärkt att använda tillsammans med Spotify, även om du i vissa fall kan behöva byta standardapp som i punkt 2.


Jill8710
Åskådare

    Konstigt! Det finns massor av tips i bl.a Google,om hur man tar bort Groove Music, då den sabbar flera andra musikprogram. Inte ett enda av dem tycks känna till något alternativ till avinstallering?! Frågan är om Groove Music fortsätter att påverka resten av systemet trots alternativa lösningar? Jag tror att Groove Music mest är till för att Microsoft vill ha bort alla konkurrenter i musikbranschen!

    Kalle Wellholm

     

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet