För kalkyldokument: Att sätta standardappar efter filtyp

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 3 månader sedan.
Skapare
kalgus
Deltagare

Har en PC Compaq med W10 Pro uppdaterad.  Har problem med att kunna sätta standardappar efter filtyp.  Sen en lång tid använt OpenOffice-paketet istf Microsoft Office, har helt motsvarande och likvärdiga program. Mina PDF-dokument öppnas med Adobe Acrobat Reader, Word-dokument med programmet Writer i OpenOffice-paketet. Problemet är jag inte kan öppna kalkyldokument i Calc i OpenOffice-paket. Istället öppnas de i ”standardprogrammet” Anteckningar, blir helt oläsligt.

Vill EJ använda program som Anteckningar eller Wordpad utan vill helt konsekvent använda både Writer och Calc i OpenOffice-paketet.

Under inställningar kan man välja Standardappar efter filtyp, när jag gör detta får jag bara en rubrik med svart skärm. Har tidigare sett en lista på alla tänkbara filtyper, att man för varje sån kan fastställa hanterande program. Hur kan detta hittas / göras?

 

Det enklaste borde vara att du högerklickar på ett dokument av den typen som du vill ändra standardapp för (låt oss använda oss av det mig veterligen fiktiva suffixet H2O) och väljer Öppna med… i menyn. Om inte programmet som du vill använda redan visas i listan kan du klicka på Fler appar. Visas ändå inte ditt program får du klicka på Sök efter en annan app på den för datorn. När du har hittat ditt program markerar du programmet genom att klicka på programnamnet. Om du sedan markerar alternativet Använd alltid denna mapp för att öppna H2O-filer innan du klickar på OK-knappen kommer den filtypen alltid att öppnas med ditt valda program. Detta får du upprepa med alla filtyperna som du vill ändra standardapp för, men du behöver bara göra det en gång för varje filtyp.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.