Hur radera med Eraser?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 10 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

I PC-Tidningen nr 7/2018 finns en nyttig artikel om vad man bör göra innan man säljer sin dator. Bland annat bör man radera personliga filer. Men hur gör man det?

Det är det välkända programmet Eraser som används. I sex bilder visas tillvägagångssättet, men det är i mina ögon onödigt krångligt.

När programmet installerats gör man sina inställningar. Ska man sedan radera en fil, eller en mapp med många filer, högerklickar man på filen eller mappen och väljer Eraser som nu finns i menyn. Sedan följer tre snabba enkelklick i följd och filen raderas.

 

Eftersom du verkar ha full koll på raderandet så antar jag att frågeställningen snarare är varför man ska göra på det viset som vi beskriver trots att det är krångligare? I fall är svaret tydlighet. Det finns flera sätt, bland annat det du beskriver, men eftersom vi utgår från att de flesta aldrig har använt programmet tidigare prioriterar vi att vara tydliga så att alla kan använda programmet och visa vad som sker. Detta behöver inte nödvändigtvis vara det enklaste sättet, som i det här fallet.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.