Hur uppdateras Bitdefender Anti-Ransomware?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 8 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Stäng de sista säkerhetshålen i Windows 10. Så heter en artikel i PC-tidningen 12/2017. Där ingår ett program som heter Bitdefender Anti-Ransomware. Jag har haft detta program på min dator en tid, men det underliga är, tycker jag, att jag aldrig sett någon uppdatering av programmet. När jag nu ser en bild av programmet i PC-tidningen kan jag läsa at där handlar det om version 1.0.12.151. Jag har haft version 1.0.12.1 hela tiden och jag har inte hittat något sätt att uppdatera. Utan uppdatering av program är de ju värdelösa ur säkerhetssynpunkt. Ska jag radera programmet och installera PC-tidningens version, som ju åtminstone verkar vara  av färskare datum?

Det var en mycket intressant fråga som jag aldrig har tänkt på. Det verkar faktiskt som att programmet inte uppdaterar sig själv, och inte heller innehåller någon inbyggd funktion för att uppdatera manuellt. Möjligtvis att det kanske uppdateras om det görs tillsammans med Bitdefenders andra kommersiella program, till exempel Internet Security 2017, så att de programmens uppdateringsfunktioner även uppdaterar anti-ransomware, men det är en ren spekulation.

Du har helt rätt i att gamla program skyddar sämre, så det kan vara en bra idé att installera om programmet med den senaste versionen.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.