Kan ej öppna en Power poit från 2001

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 8 månader sedan.
Skapare badjanne720491
badjanne720491
Deltagare

Har en gammal presentation från 2001 som jag behöver kunna använda igen.

Får upp följande svar. Vågar dock inte avinstallera Office.

På skärmen

 

Har någon ett enkelt tips till en icke datanörd

Du kanske redan ha testat det, men får du samma meddelande om du börjar med att starta Powerpoint och försöker öppna presentationen den vägen i stället för att dubbelklicka på presentationsfilen?

badjanne720491
badjanne720491
Deltagare

    Har testat

     

    Du skulle kunna testa att öppna och reparera filen för att se om det hjälper, men för säkerhets skull – gör en kopia av presentationen så att du inte arbetar med originalfilen.

    Starta Powerpoint, gå in i Arkiv-menyn och välj Öppna. Klicka på Bläddra och navigera till presentationsfilen. Markera filen och gå ner till Öppna-knappen, men i stället för att klicka på Öppna så klickar du på den lilla pilen bredvid och väljer Öppna och reparera i stället. (Se bild)

    Bifoga filer:
    badjanne720491
    badjanne720491
    Deltagare

      Om det inte går att öppna filen vare sig i Powerpoint eller genom att dubbelklicka på filen, och filen inte identifieras som en Powerpoint-fil, då låter det olycksbådande mycket som att filer är trasig. Office365 ska nämligen klara av att öppna sådana filer, men det är ju givetvis på villkor att de är hela så att Windows vet att det är en Powerpoint-presentation.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.