LibreOffice igen

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 8 månader sedan.
Skapare
chbo
Deltagare

När jag försöker öppna filer i mitt nyinstallerade LibreOffice genom att klicka på dem får jag upp ett meddelande att det inte går. Det gäller både programmets egna .odt-filer och andra filer, t.ex. från Word. Meddelandet säger att det behövs en ”privilegiehöjning”. Det finns mängder av (gamla) frågor om detta i olika nätforum och de hurtiga svaren går ut på att man ska välja att ”köra som admin”. I de flesta fallen verkar detta inte ha fungerat. När jag kollar mitt konto står det att det är både Lokalt konto och Administratör. Någon ändring går inte att göra eftersom jag är enda användare och har det enda administratörskontot.

Finns det någon lösning på detta? Man kan ju alltid öppna programmet först och sedan öppna filen, det fungerar. Men nog måste man väl kunna öppna filen genom att klicka på den, det måste väl fungera i Windows 10?

 

Bortsett från förslaget att köra som admin är det dåligt med goda tips, och framför allt verkar det inte finnas någon patentlösning för att råda bot på det. Det enda som verkar hjälpa för vissa är någon av dessa två:

1. Installera den senaste versionen om du inte redan har gjort det.

2. Ladda hem den senaste versionen (även om du har den installerad), högerklicka på den nedladdade filen och välj Reparera i högerklicksmenyn.

Det verkar nämligen som att problemet kretsar kring att installationen har gått fel eller att installationen är trasig.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.