LibreOffice/OpenOffice

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 10 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
nilsingvar
Deltagare

Om jag installerar LibreOffice, kan jag då öppna alla mina gamla OpenOffice filer? Måste jag radera OpenOffice programmet?

Kan Word öppna alla LibreOffice filer?

 

Det enklaste är om jag sammanfattar till två svar:

1. ”Måste jag radera OpenOffice programmet?” Nej, det behöver du inte. Det enda som är värt att tänka på är att ett filformat bara kan ha ett enda standardprogram som startar när du dubbelklickar på exempelvis ett textdokument, men det hindrar inte att textdokumentet kan laddas in i andra program. Däremot måste du i så fall först ladda programmet och sedan öppna textdokumentet i programmet.

2. När det gäller filformaten så har alla tre officepaketen (LibreOffice, OpenOffice och MS Office) väldigt omfattande stöd för olika filformat. Om du upptäcker att exempelvis ett textdokument som du använder i LibreOffice inte kan öppnas i MS Office (eller valfri kombination av de tre paketen) kan du behöva spara om dokumentet i ett format som det andra paketet kan läsa. Du kommer med andra ord aldrig att vara strandsatt, men eventuellt kan du behöva spara ett dokument i ett annat format än det ursprungliga.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet