Ljudproblem Audacity

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 1 månad sedan.
Skapare
user-339057
Åskådare

Jag har laddat ner Audacity 2.2.2. Nerladdningen förlöpte normalt, men då jag försöker Importera en ljudfil WAV  exempelvis blir det inget ljud, endast ljuddiagr. syns med pilen som löper däröver. Har kollat att högtalaren Realtec High Def. Audio fungerar. (Ett annat ljudpr. Terratec fungerar så jag misstänker inte att det beror på Datorn som är Lenovo B50-10). Tacksam för hjälp.  Ragnar.

Har du kontrollerat så att programmet är inställt på rätt ljudkort för uppspelning? Om man har annan ansluten ljudutrustning, till exempel ett par lurar eller ett headset med USB-anslutning, kan program ibland välja fel enhet att spela upp mot. Realtek brukar ha för vana att skapa flera olika uppspelningsenheter, och väljer programmet fel hörs inte ett dyft.


user-339057
Åskådare

    Tack, men ljudkortskontrollen hade jag gjort och inget annat var inkopplat som kan ha stört. Problemet är olöst alltså.

    Det är inte så enkelt att volymkontrollen i Audacity är neddragen på noll eller satt på ”mute”?


    user-339057
    Åskådare

      Nej det var inte så heller, men stort Tack för Era råd och försök att hitta en lösning. Jag har nu avinstallerat programmet och återinstallerat det i förhoppningen att det skulle rättas till.  Underligt nog finns nu ljudet med i nya installationen, så problemet är ju därför löst.

      Man ska aldrig underskatta vikten av en ominstallation. 🙂 Skönt att det löste sig.

      Ämnet ’Ljudproblem Audacity’ är stängt för nya svar.