Malwarebytes Anti-Malware

Inte löst
Detta ämne innehåller 12 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 4 månader sedan.
Skapare
lb48
Medlem

Kan man lita på hur Malwarebytes Anti-Maware arbetar? Skannade datorn och fick ett par rödmarkerade poster. Klickade att de skulle tas bort. Strax kom en ruta med ett meddelande att datorn skulle startas om. Jag klickade på denna med följd av att Windows ej kunde starta. Efter många olika försök fick jag ta med mig laptopen till en datafirma som efter en stund fick igång allt, mern det kostade en del. Gjorde jag något fel? Nu finns det röda poster i karantän. Hur göra?

Att ta bort systemfiler skall man inte göra om man inte är säker på vad de används till. Är man osäker bör man låta filerna vara kvar. Program är mer eller mindre bra på att ge råd. Du kan inte alltid lita på åtgärden inte orsakar oväntade. Programtillverkararna brukar vid installation och i användaravtalen upplysa om att man inte ta ansvar för vad programmet kan orsaka för problem. D v s Användning sker på egen risk.

För att veta om program är seriösa och eller säkra att använda bör man googla, se vad andra skriver om programmet på olika forum för att på sätt bilda sig en uppfattning.


lb48
Medlem

    Tack för svar, men jag undrar hur man vet vad som är systemfiler. Om man är osäker, har man då nytta av detta program?

    Hej Ib48

    Systemfilerna finns i katalogerna windows, programdata med mera.

    Läs mer om systemfiler i bifogad länk

    http://kb.chemtable.com/en/windows-7-file-system-structure.htm


    be.se291311
    Deltagare

      Hej

      Jaq vet inte om jag också har raderat för många filer med Malwere, fick en lista med 50-tal ”oönskade” filer. Inga av dom var förkryssade, så jag kryssade i alla och raderade dessa.

      Efter det så gick det inte att starta PC-tidningens Cd skiva. Då skannade jag Cd-n och Malwere hittade en ”skadlig kod” och denna var förkryssad.

      Efter detta så gick det att öppna Cd-skivan ??

      Har ni någon förklaring. Jag kanske inte skulle raderat samtliga filer, eller?

      Malwere säger att provtiden har gått ut ( 10 dagar) och att jag bör köpa pro-versionen för 174:-. Vad tycker ni ?


      gurosen777064
      Deltagare

        Hej!

        Jag installerade Malwarebytes tidigare. Den första gratisperioden har tagit slut och de vill att jag köper Pro-versionen. Jag vill inte köpa den så jag har gjort ett antal resultatlösa försök att ta bort Malwarebytes. Det går att klicka på ”Ta bort”, frågan kommer om jag tillåter att ändra på den här datorn, nästa fråga om jag är säker på att jag vill ta bort Malwarebytes med svar ”JA”. Då kommer en felkod och det finns inget annat val än att avbryta försöket. Jag VILL INTE köpa programmet, marknaden är fri i det här landet och det är synnerligen irriterande med dessa ständiga små dialogrutorna som poppar upp om att jag ska uppgradera till betalversionen. Hur gör jag för att att bort Malwarebytes? Jag har dessutom letat reda på filerna med Malwarebytes i utforskaren och försökt radera dem där med samma dåliga resultat. De tycks ha en spärr inlagd i programmet som gör det omöjligt att ta bort. Bara det faktumet gör att jag ännu hellre vill ta bort det.

        Jag håller med dig att man inte ska tvingas på program man inte vill ha, men eftersom du får en felkod så verkar Malwarebytes på sätt och vis vara oskyldiga eftersom någonting verkar ha gått fel. De har dock tagit fram ett program just för att avinstallera Malwarebytes som finns att ladda hem här. Det brukar kunna hantera och reda ut även trasiga installationer och trasslande avinstallationer.


        gurosen777064
        Deltagare

          Jag har besökt länken som anges i svaret. Där kommer man inte vidare om man inte kan logga in på Malwarebytes för att kunna ladda hem MB-Clean, vilket jag inte kan. Mitt problem kvarstår: Hur blir jag av med Malwarebytes?

          Det behövs ingen inloggning. Bläddra ner till ”What are the steps to use MB-Clean?” så finns det en länk i punkt 1 som är en direktlänk till filen.

          Malwarebytes Anti-Malware Premium (MAMP) sätter IOBit System Care Pro i karantän när jag försöker installera den. Är detta rätt? Om inte, kan man rundgå detta på något sätt?  Jag har även tidigare märkt att MAMP markerar lätt flera av de program som finns i fördelszonen som farliga.

          Det går inte att svara exakt på om det är rätt eller inte, det beror nämligen på varför Malwarebytes placerar programmet i karantän – om det verkligen är ett identifierat hot, eller om det handlar om PUP (potentially unwanted program, potentiellt oönskat program) som Malwarebytes inte vet vad det är men som uppvisar tecken på att kunna vara farligt. Om det är inställt på att placera även sådana i karantän, du flyttar det dit program även om det är ofarliga.

          För att lägga se till så att Malwarebytes inte bråkar om ofarliga program, starta Malwarebytes och gå in i Inställningar och fliken Undantag, och lägg till programmet.

          Jag har tagit IOBit System Care Pro-programmet från karantän. Trots detta säger maskinen varje gång jag försöker starta programmets installation det att den är satt i karantän. Jag kanske har gjort något fel.

          Det är tyvärr inte det lättaste att göra eftersom program kan göra anrop även till andra filer, men det är tyvärr så det går till.

          Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.