PC Tidningen & Firefoxmed

Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 2 månader sedan.
Skapare Airborne Frog
Airborne Frog
Deltagare

Hej!

Vet inte om detta är rätt forum, men Firefox är ju ett program, så jag chansar.

Mitt problem – Jag kan inte logga in här (PC Tidningen) med Firefox (v. 50.1.0), vare sig med och utan hjälp av LastPass.

Alla login ”knapparna” är döda…..

Något ni har kännedom om, eller är det bara för mig det strular?

Jag gjorde nyligen (början av Dec. 2016) en TOTAL ominstallation av Firefox (dvs med ny profil och allt) och jag har för mig att jag kunde logga in då (var det den gamla sajten???).

Nu var jag tvungen att ladda hem en annan browser och det, som synes, funkar ju, men jag använder ju Firefox till allt annat och att ha två ”browserar” att hålla reda på lösenorden till…. eeehh…. det står jag gärna över.

Så har ni några tips?  Jag har INTE lust att göra ännu en ominstallation (det tar ju dagar att få ordning på alla ”Fav Icons” etc.).

Tack på förhand

Efter en stunds experimenterande misstänker jag att det inte har speciellt med Firefox att göra, utan att det kan ha med något av dina installerade tillägg att göra. När jag testar med Firefox v50.1.0 fungerar nämligen webbplatsen som den ska, vilket kan tyda på att du har något tillägg installerat som inte jag har, och att det är det som åstadkommer problemet.

Det första steget i att undersöka saken är om du startar ett nytt privat fönster och ser som webbplatsen ser ut som den ska. Om det gör det, starta Firefox i vanligt läge men stäng av alla tillägg och se om allt fungerar. Sedan är det bara att aktivera ett tillägg, ladda om webbplatsen, aktivera ytterligare ett tillägg och så vidare, tills det uppdagar sig vilket tillägg som är det skyldiga. Det kan även vara bra för oss att vet, så att vi kan undersöka hur vi kan få webbplatsen att fungera ännu bättre.

 

Däremot tycker jag personligen att det är mycket praktiskt att ha fler än en webbläsare i datorn, helt enkelt eftersom de är bra på olika saker. Jag använder dock bara två stycken – Edge för i princip allting, men kompletterar med Firefox eftersom det har ett par tillägg som jag tycker är praktiska.

Airborne Frog
Airborne Frog
Deltagare

    Hej!

    Tack för svaret och ursäkta dröjsmålet på mitt svar.

    Jag är fn på resande fot och hinner inte med att sitta och ”fippla” med FF, men återkommer med en rapport efter kommande helg om vilket/vilka ”add-ons” (tillägg) som är orsaken till strulet. Kan dock meddela att FF utan tilläggen aktiverade så funkar inloggningen…..

     

     

    Ingen fara, så bråttom är det inte. Bra att veta att det fungerar utan tilläggen, då är vi i alla fall på väg åt rätt håll.

    Airborne Frog
    Airborne Frog
    Deltagare

      Efter en snabbkoll, verkar det som det är ”Social Network Adblock” (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/social-networks-adblock/?src=api) som är den störst boven, till viss mån tillsammans med andra ”Adblockers” (det funkar ibland/ibland inte att logga in med dessa aktiva tillsammans eller var för sig). Återkommer med mer info efter helgen.

      Adblockers brukar kunna ställa till med en hel del, så jag är inte förvånad.

      Airborne Frog
      Airborne Frog
      Deltagare

        Trots FF updatering (v. 51.0.1) och en hel del fipplande, kan jag inte hitta någon annan lösning än att antingen ”disable” alla adblockers om och varje gång jag vill logga in på PC Tidningen (och sen komma ihåg att ”enable” dom igen innan jag surfar vidare) eller att fortsätta att använda Brave Browsern (vilken ger mig ett annat litet, men irriterande, problem) för PC Tidningen – ja om nu ni inte slutar med att använda, vad det nu är, som gör att adblockers strular på er site…. 😉 😉

        Tack för hjälpen!

        Beroende på vilken adblocker som används går det att ”vitlista” webbplatser och domäner så behöver du inte stoppa och starta funktionen hela tiden.

        Och varför skulle vi underlätta att använda adblockers, när dessa minskar våra intäkter? 😉

        Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.