Smått, smått, smått med Creators Update

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 11 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Nu är Windows 10 uppgraderat med Creators Update. Men nu måste jag nästan plocka fram förstoringsglaset för att se mappar i utforskaren och läsa text på menyerna i Word. Hur kommer jag tillbaka till bättre läsbarhet?

De första tre sakerna jag skulle undersöka är följande:

1. Kontrollera att du har de senaste versionerna av drivrutiner och eventuella tilläggsprogram för grafikkortet.

2. Kontrollera så att det är rätt upplösning på skärmen. Du ser vilken upplösning operativsystemet använder genom att högerklicka på en tom plats på skrivbordet och välja Bildskärmsinställningar. En bit ner i fönstret finns Upplösning. Tyvärr kan jag inte svara på vad du ska ha för värden, men om texten är liten kan möjligtvis upplösningen vara för hög. Det skulle få allting att verka mindre än tidigare – är det bara texten som är mindre, eller är allting mindre?

3. När du är inne på Bildskärmsinställningar, titta på Ändra storleken för text, appar, och andra objekt som ligger precis ovanför Upplösning i föregående punkt. den ska vanligtvis vara inställd på 100% och högre värden gör allting större. Oavsett vilket procentvärde som står där, ändra till något annat värde och sedan till 100%. Får det texten att se normalstor ut?

Ämnet ’Smått, smått, smått med Creators Update’ är stängt för nya svar.