unetbootin/KFA_RESCUE.ISO

Inte löst
Detta ämne innehåller 12 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 9 månader sedan.
Skapare
tomashag
Deltagare

Jag får fel när jag försöker ladda in programmen på en USB-sticka., se bifogad fil. När jag tittar i utforskaren så finns filen där. Jag har försökt att köra som administratör men icke. Jag har också kört CHKDSK och Memtest86, inga fel där. Jag misstänker ändå ett fel på datorn eftersom jag ibland får ett liknade fel när jag kör Openoffice. Vad kan jag testa mer?


tomashag
Deltagare

    Jag hittar inte den bifogade filen. Räcker det inte att den står under bifoga filer? Jag försöker en gång till.

    Bifoga filer:

    Jag är lite osäker på vad det är du försöker göra, för du borde inte behöva vara inne i någon temp-mapp (om du inte själv har sparat filen där vilket jag finner osannolikt).


    tomashag
    Deltagare

      ISO-filen ligger på \\C: men jag har inte lagt in något på den Temp-katalog som unetbootin klagar på, se tidigare bifogad fil. När jag försöker flera gånger så får jag felmeddelandet vid olika antal inlästa filer vilket borde betyda att det fungerar ibland. Jag misstänker att det har blivit något fel på datorn eftersom Openoffice ibland hittar en fil, ibland inte. Tidigare har det aldrig varit några problem. Dock tycker jag det är konstigt att jag inte får några fel när jag kör CHKDSK och Memtest86. Jag kör enligt instruktionen i tidningen.

      Testa att köa Systemfilsgranskaren för att kontrollera om det är något i systemet som är defekt. Det kan, precis som du säger, vara något galet i operativsystemet som ger upphov till problemen.


      tomashag
      Deltagare

        SFC visade inga fel men jag har hittat felet! Jag laddade hem Intel Processor diagnostic tool och där fick jag fel. Programmet gör ett stort antal processortester och jag får fel på olika ställen för varje gång jag kör, ibland så klarar processorn alla testerna så nu gäller det att jaga rätt på en ny/begagnad processor. Processorn är Intel Core 2 Quad CPU Q9650 3GHz, en inte alltför toppmodern CPU precis. Jag hittade några på Ebay, har du några tips på var man mer kan söka?

        Det var verkligen inte någon modern CPU, lanserades -08 och jag inte tar helt fel. Jag sökte efter den på Pricerunner och fick faktiskt ett par träffar. Jag vet inte vad priset är på Ebay, men om man går efter priserna på Pricerunner och Prisjakt blir man ju lite tveksam. Eftersom du tar upp att byta processor gissar jag att du är tillräckligt erfaren för att göra det på egen hand, men du har inte övervägt att investera i en ny dator och få allting nytt, modernt, troligtvis snabbare och med garanti?

         

         


        tomashag
        Deltagare

          Nu har jag köpt en begagnad processor på Ebay för 600 kr men tyvärr får jag samma fel, den klarar inte Intel Processor diagnostic tool. Vad sjutton kan det vara för fel, datorn klarar ju Memtest86 och chkdsk! Jag har också kört SSDlife och den räknar med att jag får det första felet om 9 år!

          Eftersom bägge processorerna ger samma fel, och det verkar osannolikt att bägge skulle ha samma fel. Det skulle kunna vara programmet som har fel, exempelvis om programmet inte har stöd för just den processormodellen som testas. Programmet borde ha sagt till om det, men det är ingen omöjlighet. Ett annat alternativ är att det är något fel med moderkortet, troligtvis i anslutning till processorsockeln.

          Vad är det för moderkort du har, och vad står det i felmeddelandet/felmeddelandena?


          tomashag
          Deltagare

            Moderkortet är Gigabyte EP45-UD3LR. Felmeddelandet när jag kör Openoffice är att det inte hittar en DLL-fil och jag rekommenderas att installera om programmet. Det har jag gjort men det blev ingen skillnad. Filsökningsprogrammet Everything hittar dock filen utan problem varje gång. Om jag fortsätter att försöka öppna Openoffice så fungerar det så småningom. Jag har också kört Memtest86 över natten utan fel. Om det är något fel på moderkortet så borde det väl synas då. Att hitta ett nytt moderkort som klarar sockeln LGA775 torde väl bli svårt, alternativet blir väl nytt moderkort och ny processor – suck! Felet som jag startade med kvarstår också men jag har inte sett några andra problem.

            Jag hittade det som beställningsvara via Pricerunner men det kostar lite över 2000 spänn.

            Har du testat att göra en grundlig genomsökning av datorn med antivirus- och antimalwareprogram? Det kanske är något sånt skräp som ligger i bakgrunden och stör systemet. Det kan ju dessutom vara så pass hopplöst att det inte bara är ett fel som spökar utan flera individuella, vilket får symptomen att framstå som jättekonstiga när man försöker baka ihop dem till ett enda problem.

            Har du undersökt så att du har de senaste versionerna av BIOS och andra drivrutiner? Det finns två olika versioner av moderkortet och jag vet inte vilken du har, men du kan ju kolla här. Tyvärr visar drivrutinerna hur gammalt moderkortet är eftersom det inte ens finns drivrutiner till Windows 8 och än mindre till Windows 10, men det förhoppningsvis vara värt ett försök.


            tomashag
            Deltagare

              Inte för att jag vet vad som har hänt men nu fungerar allt igen sedan några veckor. Man upphör aldrig att förvåna sig vad gäller datorer. Det enda som har hänt med datorn är den stora våruppdateringen av Windows 10. Det är väl bara att köra vidare och vara tacksam att man slapp köpa en ny dator!

              Hur är det talesättet är – man ska aldrig skåda fungerande dator i moderkortet? 🙂 Hur som helt är det toppen att det fungerar igen.

              Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.