Bitdefender Box 2

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 11 månader sedan.
Skapare
user-325756
Åskådare

När kommer denna säkerhetsprodukt till Sverige?

LARS

Det finns inte något officiellt datum ännu, så vi får bara vänta och se om/när det kommer hit.


RoBy69
Åskådare

    Jag måste fixa bättre säkerhet på nätet då jag bor i ett stort hus med 6-8 pers i olika delar av huset. Jag fick fiber (öppen) via Telia för några år sedan och fick då en standard router från Telia. Senare kom erbjudande om en router på 250 Mb/sekund. Nu har jag dessa två kopplade så att det är samma lösenord och samma SSID. Men nu har tekniken gått framåt med smarta prylar mm.

    Därför måste jag skaffa bättre WiFi system. Har läst om Mesh, MuMimo och billiga extenders som även har en mängd andra namn. Men jag har svårt att förstå alla dessa olika varianter. Flera har knappt några utgångar, och jag har fem TV anslutningar som behöver anslutas med nätverkskablar. Vill även ha en bra NAS. Hur hittar man en vettig lösning som även funkar med Mac, iPad och iPhone? Och kan man köpa ett system från USA eller UK och använda i Sverige?

    Går det hitta bra hjälp med allt detta som inte kostar skjortan?

    Jag har Bitdefender total security och via deras sida såg jag Bitdefender Box 2. Den verkar perfekt, men har inte kommit hit ännu. Går det installera en så’n om jag har t.ex ett Mesh system med MuMimo teknik och egen brandvägg? Hur gör man bäst för att hitta en bra lösning som är utbyggbar och som kan ansluta till dessa fem TV-dosor med nätverkskabel? Några extra uttag kan alltid vara bra också. Men hur är det egentligen med USB, HDMI och nätverksanslutningar, kan man konvertera allt hur som helst med adaptrar?  -Och en sak till jag undrar, kan man sätta dit en switch och ta ett uttag och grena ut till fem TV:n? Hur håller man isär de olika signalerna till varje TV?

    Tacksam för alla råd!  RoBy69

    Det var så många frågor att jag säkert missar att svara på någon av dem, men vi ska se om vi inte kan räta ut en del frågetecken till utropstecken.

    När det gäller hur du ska bygga ditt nätverk är det en viktig detalj som du behöver tänka på först av allt, och tro mig – du är den enda som kan svara på den frågan: hur ser det ut där du ska ha nätverket?
    Är det många väggar och vilket material är det i väggarna? Är det en stor yta som måste täckas, till exempel stort hus inklusive trädgård eller är det ett ganska begränsat område? Hur centralt i bostaden sitter ”internetkontakten”, det vill säga jacket där du ansluter routern? Hur är faserna i elurtagen? Eftersom du ska ansluta många TV-apparater – var finns de?

    Det spelar egentligen inte någon större roll hur många nätverksportar en router har, det enklaste och oftast bästa är att använda en switch som fungerar ungefär som ett grenuttag för ström. Har du en switch med åtta portar tar du en nätverkssladd från routern och ansluter till switchen, och utan att lyfta ett finger har du fler portar. Om vi säger att din router har fyra portar och switchen åtta har du med ens tio portar (4 plus 8 minus de 2 som upptas av sladden mellan routern och switchen) för att ansluta utrustning. Det går även att ansluta en switch till en switch till en… och så vidare, men det är inte att rekommendera eftersom varje switch sänker hastigheten. Switchar är sällan den perfekta lösningen, men det är osäkert om det finns en enklare och mer tillförlitlig lösning.

    ”Men hur är det egentligen med USB, HDMI och nätverksanslutningar, kan man konvertera allt hur som helst med adaptrar?”
    Enkelt uttryckt – nej. De har egentligen ingenting med varandra att göra.

    ”…kan man sätta dit en switch och ta ett uttag och grena ut till fem TV:n? Hur håller man isär de olika signalerna till varje TV?”
    Det går alldeles utmärkt att ansluta på det sättet (se min förklaring om switchar ovan) och det bästa av allt, du behöver inte bry dig om signalerna ett dugg. Routern och switcharna tar hand om precis allt, i princip allt du behöver göra är att ansluta nätverkssladdarna.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.