Borttappat lösenord

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
Paul Isaksson
Medlem

Jag kan inte logga in på min dator som inte längre accepterar mitt lösenod för inloggnng. Det gäller en stationär dator som är knappt två gammal och jag tycker att det är för tidigt att kassera den. Använder Windows 10. Vad kan jag göra?

Det finns sätt att återställa eller ge kontot ett nytt lösenord, de flesta kräver dock att du har vidtagit mått och steg innan du glömde det, men vi går igenom de olika alternativen och hoppas att något fungerar för dig.
1. Börja med att kontrollera att inte Caps Lock-, Num Lock eller någon annan liknande tangent är aktiverad, så att du i själva verket skriver något helt annat än du tror. Kontrollera även att du har rätt språk på tangentbordet.
2. Om du använder ditt Microsoft-konto för att logga in på datorn, vilket även kallas för onlinekonto, är det superenkelt. Använd en annan dator eller en smartmobil och surfa till nedanstående adress. Logga in på ditt Microsoft-konto, och din dator kommer att visas under Enheter. Klicka på datornamnet, och du kommer till en sida där du bland annat kan byta lösenord på datorn. Detta alternativ fungerar inte om du har ett lokalt konto, det måste vara ett Microsoft-konto.
https://account.live.com/password/reset
De andra möjligheterna är mer olycksbådande, eftersom de kräver att du har varit för förberett för möjligheten att lösenordet kan glömmas bort.
3. Plocka fram cd-skivan eller usb-minnet som du använde när du använde Windows-verktyget Skapa en disk för återställning av lösenord. Starta datorn med skivan/usb-minnet och följ instruktionerna.
4. Man ska alltid ha ett extra administratörskonto som enbart används i nödsituationer som dessa. Logga in med det kontot och kör Administrera användarkonton, där kan du ge ditt vanliga konto ett nytt lösenord.
Om inget av detta fungerar behöver du tyvärr installera om Windows.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.