Brandväg på router?

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 2 månader sedan.
Skapare
orwel
Deltagare

Jag har problem med brandväggen på min router. Den är hopplös  att konfigurera. Den stänger ute de flesta inkommande porter. Routern är en TG389. Måste jag använda brandväggen på routern? Jag har F-secure antivirus på mina PC.

Det enkla svaret på din fråga om du måste använda brandväggen i routern är att ja, det ska du, även om du har säkerhetsprogram på dina datorer. Säkerhets ska alltid byggas upp efter den så kallade lökprincipen med lager på lager av säkerhet.

Du skulle kunna testa att göra en fabriksåterställning av routern (men kom ihåg att då måste du konfigurera ditt närverk från grunden) och se om det hjälper. Om du däremot har fått routern från din internetleverantör, jag vet att Comhem har använt den routern en gång i tiden, tycker jag att du ska ta kontakt med din internetleverantör och kolla vad som krävs för att de ska skicka en ny router till dig. Det kanske krävs att du måste binda ditt abonnemang något åt om du vil ha den i princip gratis, men det kan det vara värt. TG389 är en urgammal router, och en modern router skulle både vara mer kraftfull och mer lättanvänd.

Ämnet ’Brandväg på router?’ är stängt för nya svar.