comodo

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 12 månader sedan.
Skapare
orwel
Deltagare

Jag har prövat Comodo, och tror jag har avinstallerat den. Har hittat installationsfiler fyra olika ställen. Mitt problem är att Comodo har stängt brandväggen för inkommande kontakter. F-secure  inte kan återställe brandväggen. Jag kan inte hämta filer från mina musikkompisar. Har provat med ”Filemail” och ”Wetransfer”. Att där även är problem med ”Facebook” kan jag leva med. Jag kan Inte använda ”Facebook/Skype”. Jag kan kan ta kontakt, men mine kompisar kan inte få kontakt med mig. Brandväggen är återställt manuellt till standard. F-secure /deepguard hittar inget fel. Hur klarar jag detta? jag vill inte gärna installera om allt ihop .

Har du testat att söka efter och starta appen Felsök, och där exempelvis kört felsökningen för Internetanslutningar?

Är det F-Secure som är din brandvägg, eller vilken programvara är det du använder som brandvägg?


orwel
Deltagare

  Comodo använder egen brandvägg. F-secure använder Windows med tillägget F-secure /deepguard. Jag har kört felsök utan att hitta något fel. Har återställt Windows brandväggen till standard, get programmen tillstånd att gå genom. Kan hämta e-post och liknande utan problem via Chrome.Jag glömde att skriva, jag använder Windows 7 pro.

  Börja med att se till att du inte kör två parallella brandväggar, det är inte bara onödigt utan ökar markant risken för kommunikationsproblem. Eftersom du inte är säker på om du har lyckats avinstallera Comodo, ladda hem och använd exempelvis Ashampoo Uninstaller (http://fordelszonen.pctidningen.se/ashampoo-uninstaller) eller IObit Uninstaller (http://fordelszonen.pctidningen.se/iobit-uninstaller-61) för att säkerställa att du har fått bort alla spår av Comodo. Om du har otur kan avinstallationsfiler ha raderats så att programmen inte hittar Comodo trots att det finns filer kvar. I så fall får du installera Comodo igen för att sedan använda programmen för att avinstallera.


  orwel
  Deltagare

   Installerade Ashampoo och Comodo. Startade Ashampoo där tog bort nästan allt. Ingen bättring. Kom att tänke på F-secure använder ett tillägg till Windows brandväggen, kanske även Comodo använda ett tilläg. Sökte genom samtliga mapper  och hittade en launcher, inte under Comodo, men i en mappe vid namn cmd, tog bort statede om och allt fungerade perfekt.

   Tack för hjälpen.

   Skönt att det löste sig.

   Ämnet ’comodo’ är stängt för nya svar.