Extern hårddisk

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 5 månader sedan.
Skapare
mattisbacken
Deltagare

Avser att köra programmet Ashampoo Backup 2016. Innan gör jag en kontroll på hårddisken

(Seagate) och upptäcker att jag fått två exakta kopior av tidigare säkerhetsuppdateringar. Hur det gått till vet jag inte, men det kanske hänger ihop med att jag inte varit konsekvent men vilket program jag använt. Både Microsoft och Norton 360 om vartannat.

Innan jag använder Aschampoo, skall jag formatera om hårddisken och börja från noll?

Jag kan inte stensäkert säga att det är anledningen, men om man är inkonsekvent kan det lätt bli på det sättet.

För att minska risken för sådant i fortsättningen kan det vara bra att börja om från noll precis som du säger, men man ska vara medveten om att det kan vara lite vådligt att radera säkerhetskopior om man inte har gjort nyare som finns någon annanstans är på hårddisken som formateras. Höjden av olyckligt tajming säger att om du drabbas av en krasch kommer den givetvis att inträffa efter att du raderat säkerhetskopiorna och innan du har hunnit göra en ny.


mattisbacken
Deltagare

    Nu känns det som jag är ute på 15 famnar. Jag formaterade en av mina externa hårddiskar. Den innehöll också två lika kopior av tidigare säkerhetskörningar. Efter formateringen finns mapparna kvar, men dom är tomma. Finns dock kvar ute till vänster under ”Den här datorn”. Nåväl, jag hämtade Ashampoo och det fungerade jättebra. Men när jag skall starta hittar inte programmet sökvägen till den mapp som skall bli backup. Jag lyckas inte få till det här. Någonstans gör jag fel!

    Om mapparna finns kvar har du inte formaterat hårddisken, eftersom det rensar allting på partitionen/hårddisken. Försök att formatera hårddisken en gång till så att allting verkligen försvinner. Dubbelkolla dessutom innan du startar formateringen att den görs i ett filformat som heter NTFS.

     

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.