Installationsproblem Kaspersky.

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 11 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
g05i30b42
Deltagare

Installerade prova på versionen av nämnda program vilket fungerade utan problem. Efter omstart fungerade inte internet på laptopen (en ny HP),  en uppmaning att aktivera Windovs som inte fungerade, en uppmaning om licensnyckelför Windovs 10 som jag inte har då det var förinstallerat och inte finns noterad på laptop eller kartong, en felsökning som påstod att det var fel på div drivrutiner (på en ny dator). Jag avinstallerade det medföljande antivirusprogr som var en provversion innan jag började att ta ner Kaspersky så nu undrar jag vad som egentligen blir fel. Finns allmänna råd före en nedladdning? Skall man ställa in windovs egna skydd på något sätt? Väldigt surt att plötsligt bli utstängd från sin dator när man laddar ner ett skydd som har ”bäst notering” av tidningen. Tacksam för hjälp!

Ett mycket besynnerligt problem, men jag är inte säker på att det har med Kaspersky att göra. Ingenting av det som du beskriver verkar höra ihop med Kasperskys arbetsområde, så att säga, framför allt inte att det skulle försvinna drivrutiner eller att Windows skulle tappa sin aktivering. Det låter däremot som att antingen betydligt mer plockades bort än vad som skulle plockas bort när du avinstallerade det tidigare programmet, eller att du drabbas av någon form av attack mellan det att du avinstallerade det tidigare programmet och installerade Kaspersky.

Det första jag skulle rekommendera är att du återställer datorn till en tidpunkt precis innan du avinstallerade det tidigare programmet så att systemet återställs, och sedan göra om förändringen i följande ordning:

1. Ladda hem Kaspersky (men installera det inte).

2. Stäng av internet, antingen genom att dra ur nätverkssladden eller stänga av det trådlösa nätverkskortet, beroende på hur du är ansluten.

3. Avinstallera det tidigare programmet.

4. Starta om datorn.

5. Installera Kaspersky.

6. Aktivera nätverksanslutningen igen.

Det viktigaste att tänka på när man byter säkerhetsprogram är att aldrig någonsin vara ansluten till internet medan man saknar ett installerat säkerhetsprogram eftersom dator är i stort sett oskyddad under den tiden. Beroende på omständigheter och tillfälligheter går det väldigt kort tid innan datorn attackeras.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet