Långsam dator och dator stopp

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 11 månader sedan.
Skapare
blennmark
Åskådare

Jag har en HP Pavillion TS 15 Notebook PC, sernr 5CD3525RNT, Pnr FOF 19EA#UUW, Processor AMD A8- 4555 M APU, RAM 8 GB, 64 bitar, Windows 10.

Mitt problem är att ett stort antal ”fel/problems” (se nedan) uppträder efter användning varje gång, vilket får till följd att datorn går mycket långsamt efter ett tag och att den i många sammanhang slutar att fungera och startar om utan att jag begärt det. Återstart tar lång tid. Dessa fel har börjat uppträda mera frekvent sedan ca 6 månader sedan. Jag kör omväxlande Toolwiz och Aschampoo Win Optimizer 15 och efter en sådan genomgång och reparation av ”felen” fungerar datorn bra i några timmar. (Exempel på fel från idag är  ”Invalid key in Active X and COM (18 problems)”).Sedan är problemet tillbaka igen. I övrigt använder jag F secure och får hela tiden positiva besked om säkerheten på datorn.

Vad kan jag göra för att bli kvitt problemen. Uppenbarligen uppstår felen pga något – frågan är vad.

Mvh

Tomas, [email protected]

Det låter som att någonting på datorn genererar problemen, underhållsprogrammen fixar dem, varvid någonting skapar problemen igen trots att de fixades. Till att börja med föreslår jag att du kör programmet HDDScan för att undersöka om hårddisken håller på att haverera. Om hårddisken är frisk skulle jag föreslå att du gör grundliga genomsökningar av datorn med antimalwareprogram, till exempel Malwarebytes eller IObit Malware Fighter, för att undersöka om det har kommit in sabotageprogram i datorn.

Om inget annat kan det bli tal om att göra en systemåterställning.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.