Malwarebytes Anti-malware

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 9 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
ar-tur
Deltagare

Har kört detta program på datorn flertalet gånger. Ofta upptäcker det hot, men det står ingenstans om de fixar hoten och ingen info om vad det är för hot. Hur tar man reda på det? Så här kan det stå: ”Hotskanning 0 (noll) hot kunde flyttas till karantän”. Och: ”Upptäckta hot xxx antal”. Det enda man kan göra är  Avsluta. Har kört programmet igen och det blir samma antal som kan flyttas såväl som upptäckta hot igen. Har fria versionen av Malwarebytes Anti-malware.

Det där låter som ett fel i installationen av programmet. Kör programmet Malwarebytes Clean Uninstall Tool så att allting blir avinstallerat, och installera sedan den nyaste versionen (v3.1.2.1733) och se om inte det läser problemet.


ar-tur
Deltagare

    Försökte hämta cleanprogrammet från fördelszonen men det gick inte. Inte heller ladda ner Malwarebytes gick att hämta. Har avinstallerat via kontrollpanelen avinstallera program och sen laddat ned nyaste versionen av Malwarebytes från deras egen sida. Det blev ju en klar skillnad efter körning. Nu kan man välja att flytta hoten till karantän och därefter ta bort dem helt från datorn. Dock hittade denna version bara hälften så många hot som den förra (märkligt) och alla hot var från Solvusoft och bara potentiella. Skönt att det inte var nåt värre ändå.

    Skönt att det löste sig. Eftersom den gamla installationen inte verkade fungera som den skulle, så kan det nog förklara varför det dök upp fler ”träffar” tidigare. det var troligtvis falsklarm för sådant som inte fanns. Det skulle också skulle kunna förklara varför det blev så konstiga meddelanden – den hittade vad som uppfattades som ett fel/hot, men kunde inte visa något konkret meddelande eftersom det inte fanns något fel.

    Ämnet ’Malwarebytes Anti-malware’ är stängt för nya svar.