Min dator har blivit kapad för att andändas för ddos attaker

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 6 månader sedan.
Skapare
bosco44
Deltagare

Har fått ett brev från Comhem om att min dator används för ddos attacker. Min internet hastighet är strypt till nästan

inget. Vilket program från fördelszonen kan jag använda för att rensa datorn samt hur gör man ?

Använder idag endast windows defender i Win 10

Det är lite svårt att svara på utan att veta vad det är som din dator har drabbats av, men jag tycker att det är två saker som är viktiga att göra.

1. Installera ett rejält antivirusprogram. I Fördelszonen finns till exempel Bitdefender Antivirus Free som är ett bra gratisprogram. Jag skulle dock vilja vara lömskare än så och även komma med ett annat förslag trots att det handlar om ett kommersiellt program, nämligen Norton Security Starter. Den innehåller bland annat både antivirus och brandvägg i samma paket vilket är väldigt bra, men min tanke sträcker sig lite längre än så. Symantec (som gör Nortonprogrammen) har nämligen det som de kallar för ”100 % Virus Protection Promise” vilket, för att citera deras webbplats, betyder att ”Från prenumerationens start finns en Norton-expert till hands för att hjälpa dig hålla din enhet/dina enheter virusfria, annars får du pengarna tillbaka.” Och eftersom du tydligen har fått något skräp i datorn kan det vara bra att extremt skickliga tekniker som med din tillåtelse kan ta över din dator och städa bort allting. Antingen får du all hjälp du behöver eller så får du pengarna tillbaka, så oavsett vilket ser det inte så mörkt ut.

2. Komplettera med att installera antimalwareprogram. Det brukar alltid debatteras om vilket som är effektivast och fungerar bäst. I Fördelszonen har vi bland annat Malwarebytes och IObit Malwarefighter, bägge två är kompetenta och har kostnadsfria versioner så du kan till och med testa bägge för att se vilket du trivs bäst med.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.