Säkerhetskopiera till ext. hårddisk

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 11 månader sedan.
Skapare
anjos3
Deltagare

Hej, hoppas någon kan hjälpa mig lösa ett problem. Har en extern hårddisk Samsung. Det är länge sedan jag använde den och när jag nu ville göra en säkerhetskopia till den så hittas ingen filhistorik. När den var ny har jag säkerhetskopierat till den, men nu får jag veta att jag skall avsluta och återansluta den. Det löser dock inte problemet.
Om jag inte kan använda säkerhetskopiering med Windows 10, finns det något annat program som klarar detta?

Om man bortser från problemet med den försvunna filhistoriken, verkar hårddisken fungera som den ska (det vill säga att den dyker upp som en fungerande enheter et cetera)? Använde du samma program för att säkerhetskopiera då som du försöker använda nu?

Den här guiden hos Microsoft kanske kan vara till någon hjälp: https://support.microsoft.com/sv-se/instantanswers/b9f8b902-b891-2f9c-ca31-8f3eda7c5b2b/reconnect-your-file-history-drive


anjos3
Deltagare

    Hårddisken fungerar fint. När jag första gången använde den så gjorde den en automatisk kopia av mina filer. Så det var inte med Windows 10 säkerhetskopiering, tydligen inbyggd i Elements (förlåt att jag skrev Samsung, hårddisken är Elements). Detta var ganska länge sedan. Det sker ingen förnyad kopiering när jag nu anslutar den. Varför skapar Windows 10 inte automatisk en filhistorik när jag nu vill använda det för första gång?
    Jag får ett felmeddelande om att det ej finns en filhistorik och jag kan klicka på alternativ att jag kan återgå till Windows 7. Det har jag inte vågat klicka på. Jag hade Win8 innan jag installerade Win 10 och det vill jag inte gå tillbaka från.

    Är det Windows inbyggda verktyg för säkerhetskopiering som du använder? Den kan utnyttja funktionen filhistorik, men det fungerar bara som det är avsett när enheten som Windows använder för filhistorik (i det här fallet en hårddisk) är ansluten hela tiden. Intervallerna mellan att filerna kopieras spänner från var tionde minut upp till maximala en gång/dygn, så om det inte finns en ansluten enhet att kopiera till kommer funktionen inte att fungera. Om det är så datorn har arbetat tidigare, och hårddisken inte har varit ansluten på länge, kan filhistoriken mycket väl ha försvunnit eftersom den hade blivit för gammal och plockats bort.


    anjos3
    Deltagare

      Ja, det är som du säger. Jag fick ibland en varning om att återansluta filhistoriken men har inte förstått vad som avsågs. En ny gick tydligen nu inte att upprätta. Har nu istället utnyttjad Norton.
      Tack för hjälpen även om jag inte kunde utnyttja den

      Huvudsaken är att du säkerhetskopierar, och för det ändamålet fungerar Nortons verktyg utmärkt. Filhistoriken är ett bra komplement om man har en permanent ansluten hårddisk eller en partition för ändamålet, men det viktigaste är att säkerhetskopiera.

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.