Windows Update funkar inte

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 4 månader sedan.
Skapare
Superpoopie
Medlem

Har en lap Acer Aspire V5-471 med Windows 7 Home. Sedan en tid tillbaka fungerar inte Windows Update. Det bara står och snurrar och ibland har jag fått felmeddelande om att det är nätverksfel. Då provade jag med att koppla datorn med kabel till routern, utan framgång.

Har nu provat om fabriksåterställning skulle hjälpa men det gjorde det inte. Är det bara att skrota datorn?

Jag tror inte att du behöver skrota den, det finns många anledningar till att Windows Update kan trassla och det brukar reda ut sig, frågan är bara hur många saker man behöver försöka med.

 

På den här sidan finns det fixit-program för olika saker, bland annat för Windows Update. Tyvärr är den på engelska, men längst ner i listan finns Resolve problems that prevent you from updating Windows, klicka bara på länken välj att köra programmet. https://support.microsoft.com/sv-se/kb/2970908

 

Sedan finns den här forumtråden hos Microsoft som presenterar en rad olika saker att testa: https://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows_7-update/windows-update-har-slutat-fungera/3dc9182f-4838-487d-bd48-c75347626703

 

Du kan även testa att använda Systemfilgranskaren och se om det hjälper: https://support.microsoft.com/sv-se/kb/929833

 


Superpoopie
Medlem

    Tack för svar,

    Första alternativet resulterade i felmeddelande om att felsökning inte går att köra. Andra länken ledde till en error-sida och nu försöker jag med  systemfilsgranskaren. Om det inte löser problemet åker nog datorn till soptippen.

    Tidigare har jag försökt med Microsofts egna förslag på åtgärder men inget har fungerat.

     

    Det var kufiskt, här fungerar alla länkarna som de ska.

    Här är ytterligaren tråd med en rad olika förslag på hur man kan försöka lösa problemet

    https://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows_7-update/windows-update-fungerar-inte-finns-en-l%c3%b6sning/b331628d-98af-4193-9170-3e4c74305ea4

     


    Superpoopie
    Medlem

      Hej och tack,

      Nu äntligen funkar min WU igen! Efter att jag gjort följande:

      Gå in på Kontrollpanelen > Sortera på små ikoner > Windows Update > Ändra inställningar > ”kolla aldrig efter uppdateringar (inte rekommenderat)”.

      Starta om datorn för att dessa inställningar ska ta effekt. 
      Nu går du in på Windows Update Catalog, notera att du måste använda Internet Explorer för detta. Ladda hem dessa två uppdateringar och installera – ett i taget:
      KB3020369
      KB3172605

      När detta är gjort så startar du om datorn igen. Gå tillbaka och ändra om inställningarna på Windows Update att söka automatiskt efter uppdateringar och sök efter nya uppdateringar. 

      /Eva

      Skönt att det löste sig.

       

      God jul önskar…

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.