Appen Color Binocular från Microsoft?

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 1 månad sedan.
Skapare
tozon
Deltagare

Man tror ju inte det är sant.

Microsoft ger ut en app i App Store för i Phone…….

Tror faan att det inte blir så poppis att ha Windows Phone när man motarbetar sig själv. Hur tror dom att vi som har och tycker W10 är det man ska ha, kommer att vara trogna? Eller tror dom att det bara är iPhoneägare som är färgblinda?

///T

Ja du, det kan man fråga sig. Nu brukar Microsoft visserligen släppa appar för iOS, Android och Windows 10, men visst har du en poäng i att Microsoft om några borde vara mer måna om Windows 10 på mobiler.


tozon
Deltagare

    Även om ingen här på forumet verkar ha problemet, så har en del påpekat samma sak på deras ”hemsida”.

    ///T

    Microsoft borde gå i fronten för apputvecklingen, men samtidigt är det ett utbrett system då utvecklingen av appar även för ”stationära” Windows 10 inte är lika rafflande som man kunder hoppas, trots att utvecklingsverktyg och en hel del andra viktiga resurser är gratis. Om utvecklare dessutom kunde komma på att UWP är en bra idé, då skulle det gynna Windows 10 på allt från smartmobiler till stationära datorer. Ändå håller många utvecklare fast vid idén att utveckling av traditionella program fortfarande är modernt. Vi får hoppas på en förändring i takt med att Windows 10 för datorer och plattor breder ut sig, och att utvecklarna då kommer på att genom att kryssa i några extra alternativ och eftertanke kan utveckla en mobilapp i princip utan extra kostnad.

    Jag skulle till exempel inte ha något emot bank-appar även på min stationära dator i ställer för att behöva stå ut med vanliga hemsidor i webbläsaren.


    tozon
    Deltagare

      Ja, det är märkligt att man inte ”tar för sig” på apputvecklarsidan, utan skyller på att det är så liten marknad.

      Man kan lätt tro att Apple och Google försöker hålla ner Microsoftapparna från appmakarna för att få fram sina egna produkter. Får apptillverkare extra bidrag/fördelar eller hot från A & G om att INTE göra appar till Windows.

      Det är lätt att tro det då nästan alla jag haft kontakt med som inte har W-app till sina produkter, men mångfald av A & G appar, att det ”inte är intressant” att göra appar till W!!!???

      Men att kunna använda Windows-produkter i A & G världen det kan man lagstifta om.

      ///T

      Jag kan förstå att man tycker att det är en för liten marknad för att utveckla appar specifikt för Windows-mobiler, men många skulle kunna fungera för samtliga enheter tack vare UWP. Med det i åtanke håller jag med dig om att ursäkten att det är en för liten marknad är underlig. Det är totalt fler än 200 miljoner enheter som kör Windows 10 – är det verkligen en för liten marknad? Njae, jag är osäker.

      Däremot brukar Google och Apple kanske inte betala för att inte göra Windows-program, men de har ju inte heller något speciellt stort intresse av att hjälpa till när de har egna operativsystem. Där får man faktiskt lyfta på hatten åt Microsoft som, precis som du var inne på tidigare, gärna släpper appar och program till iOS och Android. Att Microsoft gör det till Android förstår jag, där är det i vissa aspekter ett egenintresse, men de är serviceinriktade även mot Apple-användare.


      tozon
      Deltagare

        Skönt att höra att du håller med mig.

        Motiveringen att INTE göra Windows appar när det finns till A & G är också ofta att det är för dyrt…..

        Jag har flertalet ggr erbjudit mig att bekosta en app till välkända märkesprodukter jag tycker mig behöva, då det finns till de båda andra och har funnits hela tiden, men NEJ. Man vill inte ens det, så därför börjar man undra om dom får betalt för att INTE göra/tillhandahålla appar till Windows. Vad kan det möjligen kosta berörda företag att göra en app till Windows om det redan finns för Apple och Android. Vissa har också som rutin att ha appar till alla tre, t.ex. SVT, vissa myndigheter medan andra totalvägrar trots att det är stora internetanvända bolag. Sedan finns det privata som gör appar i W till de mest osynliga prylar. man blir???!!!

        ///T

        Om man ser ur företagssynpunkt så är det visserligen mer kostnader involverade än bara utvecklingskostnaden då alla appar behöver underhållas, uppdateras och distribueras. Som tur är har allt fler börjat inse att appar inte är den vettigaste lösningen utan har börjar titta mer på responsiva webbplatser, vilket i en del avseenden gör att en enda plattform täcker alla format, i stället för en app för varje respektive operativsystem. Rent praktiskt är det ju dock inte alltid en responsiv webbplats klarar allt. Men om man följer tumregeln ”webbplats för information, app för funktion” är det inte så svårt att räkna ut vad som passar till vad. Dessutom blir ju även webbplatser allt mer avancerade, rent funktionsmässigt. Allt fler webbplatser erbjuder ju till exempel att använda mobilens inbyggda gps för att visa vägen till ditt och datt. Det var ju något som tidigare var förbehållet appar, men som nu i allt större omfattning övertas av webbplatser.

        Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.