Uppkoppling GPS med surfplatta

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
Speedy57
Medlem

Hej

Jag har tidigare köpt en bärbar gps antenn, Tomtom wireless gps MkII via Ebay och denna skulle vara kompatibel med Ipad och andra Apple produkter via Bluetooth. Min Ipad kan inte ta in denna men det gör Android och därför köpte jag en Lenovo Wifi surf-platta utan simkort för det skulle funka enligt Elgigantens personal.

Jag köpte antennen för att ha på min båt tillsammans med appen, Seapilot.

Min Lenovo tar in Tomtom men då jag försöker att få fram gps:en på sjökortet så fungerar det inte. Den visar sig inte på sjökortet och då jag har goolat på detta så står det att jag skall hitta en anslutningspunkt för antennen och jag har försökt med att köra en delning via ”blåtand” mellan dessa produkter men det går inte i alla fall.

Min fråga är hur skall jag göra för att få fram gps:en på sjökortet via Seapilot om det nu går eller måste jag köpa en ny platta med simkort i för på min Android telefon, Samsung så fungerar det perfekt fast då utan den lösa gps:en.

 

Mvh Christer

Det är möjligt att det handlar om ett inkompatibilitetsproblem eftersom det är en ganska gammal pryl (i teknikvärlden i alla fall). Eftersom det dessutom är en ganska nischad kombination skulle jag rekommendera att du besöker Tomtoms (tyvärr engelska) forum coh frågar, där lär du ha störst chans att få hjälp.

https://en.discussions.tomtom.com/

 

Om du funderar på att skaffa en platta kan jag inte rekommendera att skaffa en med SIM-kort utan se till att den har en riktig, och då menar jag en riktig, inbyggd GPS-enhet. Det vanligaste är att billiga enheter använder telemaster med för att triangulera positionen, så när du befinner dig på en plats utan mottagning kommer ”gps:en” inte att veta var du är. En riktig gps använder satelliter och kommer inte att tappa bort dig, framför allt inte om den har stöd för flera standarder utöver gps.

Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.