Grön skärm HDMI

Löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  tomashag 7 år sedan.
Skapare
tomashag
Deltagare

När jag kör Netflix-appen på en Win10-dator så händer det ibland att jag får en helt grön skärm på TV:n som är kopplad till grafikkortets (Radeon R7 240) HDMI-utgång. Jag kör med duplicerade utgångar och på grafikkortets DVI-utgång så är bilden ok. Omstart av datorn gör att bilden även på HDMI-utgången blir ok igen. Jag har gjort en googling på ”green screen Radeon” och fick 719000 träffar, även långt tillbaka i tiden! Felet verkar dessutom inte vara begränsat till Radeon. Jag har börjat leta igenom träffarna men hittills har jag bara sett en rekommendation att gå över till mjukvarurendering vilket uppges avhjälpa felet men det borde väl ge en sämre bild än HW-rendering. Man kan ju tycka att ett fel som har funnits så länge borde vara fixat vid det här laget men tydligen inte. Allt tänkbart som borde vara uppdaterat är det utom BIOS-et, det törs jag inte 🙂 .

Den vanligaste orsaken (men inte den enda) kan faktiskt tillskrivas AMD själva, vilka gör Radeon. Ursprungligen var det inte något problem, men vid en uppdatering för ett par år sedan började problemet dyka upp och har hängt kvar sedan dess.
Till att börja med skulle jag dubbelkolla att de absolut senaste drivrutinerna är installerade, och eventuellt också avinstallera allting som har med grafikkortet att göra och sedan installera de senaste, för att undvika att något gammalt skräp eller konstiga inställningar finns kvar.
Sedan skulle jag i experimentsyfte testa att använda Edge i stället för appen, eftersom appen i sig kan vara en orsak till problemet. Edge kan uppträda lite slött tillsammans med Netflix, men det är samtidigt den webbläsare som Netflix själva rekommenderar och har tagit fram den bästa renderingen för. Edge är till exempel den enda webbläsaren som renderar i äkta Full HD, medan andra renderar i 720p-upplösning.
Jag skulle även rekommendera att du uppgraderar BIOS om det har kommit en nyare, hur läskigt det än kan kännas. Att hålla BIOS uppgraderat är nästan lika viktigt som att hålla Windows uppdaterat.


tomashag
Deltagare

    Jodå, det gick bra med att använda Edge i stället. Tack!

    Ämnet ’Grön skärm HDMI’ är stängt för nya svar.