Gul skärm

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 3 månader sedan.
Skapare badjanne720491
badjanne720491
Deltagare

Helt plötsligt blir skärmen gulaktig. När jag startar om blir den OK igen för att helt plötsligt slå över till ett gult skimmer.

Har kollat mina kablar HDMI och de verkar OK. Både skärmen till min bärbara och min stora skärm blir gula

Testa att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet, men det låter oroväckande mycket som att grafikkortet håller på att gå sönder. Om det inte hjälper med nya drivrutiner (det kan ju trots allt vara något galet med den version som är installerad) kan du behöva ta kontakt med en verkstad och låta dem titta på problemet.

badjanne720491
badjanne720491
Deltagare

    Tack

    Datorn är en Acer Aspire V17 nitro. Hur uppdaterar man drivrutinerna till grafikkortet?

    Stämmer det att den modellen har ett grafikkort från Nvidia (GeForce.kort)? I så fall surfar du till https://www.geforce.co.uk/drivers och antingen letar reda på din modell av grafikkort manuellt, eller så använder du deras funktion Automatic Drivers Updates alternativt Autodetect Your GPU.

    badjanne720491
    badjanne720491
    Deltagare

      Tack. Har provat nu men det hjälpte inte. Tar olika lång tid innan den gulnar. Det är som du skrev ett GeForce GTX 860m kort.

      Går det att byta på en bärbar dator eller är det ny dator som gäller. Datorn uppfyller alla mina behov när det gäller avancerad filmredigering, men har några år på nacken. Vad skulle du rekommendera. Jag spelar inte

      En ny dator är ju alltid trevligt, men även om det är trassligt att byta grafikkort på en bärbar dator – fråga en verkstad ungefär vad det kan kosta att byta (och om de tror att det är grafikkortet). Troligtvis blir det billigare eller mer prisvärt att byta dator, men att frågar kostar ju inget.

      Det är omöjligt att peka på en dator och säga att ”den där är perfekt för dig”, men eftersom du håller på med filmredigering kommer det att ställas ganska höga krav på den trots att du inte spelar. Så kraftfull processor som möjligt, mycket arbetsminne och hög upplösning på skärmen känns som ett krav. Det lär gå åt mycket lagringsutrymme, men det kan lösas med en extern usb3-hårddisk. Sedan handlar det mest om hur mycket du är beredd att investera som sätter gränserna.

      Titta gärna in i Testzonen där vi har testat mängder av datorer, där kan du säkert få en uppfattning om vad som finns som uppfyller dina krav och hur smärtsamt det kan bli för plånboken.

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.