Hittar inte min NAS i nätverket.

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
Mris
Deltagare

Hej!

Just skiftat mitt router till Linksys Velop.

Dock hittar mitt nätverk nu inte min Nas, WD MyCloud Mirror nu längre. Har provat på olika sätt, men mitt nätverk hittar inte min NAS???

Vet du om NAS:en är inställd på att få en IP-adress från routerns DHCP-server, eller har du gett den en statiskt IP-adress? Om den är inställd på att få en IP-adress från routern ska det bara vara att starta om NAS:en så ska den få en ny IP-adress och routern känner till att den finns. Är den inställd på statisk IP-adress kan du behöva ansluta en nätverkssladd direkt mellan datorn och NAS:en (dvs inte via router) och anropa NAS:ens IP-adress och ändra till dynamisk IP.

Om du loggar in på Routern, hittar den NAS:en? Så att du vet om det bara är datorn som inte hittar NAS:en eller om inte ens routern gör det.


Mris
Deltagare

    Ansluta Nasen direkt till datorn. OK men tyvärr så hittar datorn inte Nasen här heller.

    Ser inte att det finns någon enhet ansluten under Utforskaren – Den här datorn?

    Hur loggar jag in på min router (Linksys Velop) för att se vilka enheter som är inkopplade och för att se vilka IP-adresser de har?

    Finns det något enkelt program att installera, så man ser vilka enheter som är inkopplade på Routern?

    På routern (på själva plastchassit) brukar adressen och inloggningsuppgifterna till routern finnas. Adressen brukar vanligtvis vara 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 men vilket det är på just din vågar jag inte svara på. Blanda inte ihop inloggningen på routern med informationen till det trådlösa nätverket, det är två helt olika saker.

    I routern finns det verktyg som kan visa alla enheter som är ansluts till nätverket och vilka IP-nummer varje enhet har, så du kommer inte att behöva något extra program. Det finns, men det brukar alltid vara bäst att gå direkt till routern, det är ändå den som har hand om utdelningen av IP-nummer och såna saker.

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.